Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Zajedno se moramo pobrinuti da iduća kriza ne bude ona klimatska i okolišna'

Zoran Milanović u PPK Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.04.2020.
u 17:35

Ključni koncept upravljanja okolišem leži upravo u odgovornosti pojedinca, a onda i cijelog društva. Svi snosimo dio krivnje i svi bismo trebali učiniti svoj dio posla da promijenimo nezavidnu situaciju u kojoj se Zemlja nalazi, kaže predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je podsjetio da se danas obilježava Dan Planeta Zemlje.

– Svjedoci smo ogromnih zagađenja, klimatskih promjena koje pogađaju čitav svijet, a što onda utječe na kretanje stanovništva, mijenjanje životnog prostora koji u nekim dijelovima već sada postaje nepogodan za čovjeka. Svjedoci smo našeg lošeg gospodarenja. U konačnici svjedoci smo rezultata tog lošeg gospodarenja. Ključni koncept upravljanja okolišem leži upravo u odgovornosti pojedinca, a onda i cijelog društva. Svi snosimo dio krivnje i svi bismo trebali učiniti svoj dio posla da promijenimo nezavidnu situaciju u kojoj se Zemlja nalazi – napisao je Milanović i dodao:

– Danas kada smo uslijed korona krize prisiljeni zaustaviti se primjećujemo dvije stvari i one su iste u cijelom svijetu. Prva je čovjekova potreba da iziđe van, boravi u prirodi, a druga je priroda koja je prodisala nakon što smo mi prisilno usporili. Vjerujem da zajedničkim snagama možemo i nakon korona krize pokazati da znamo i možemo bolje gospodariti planetom na kojem živimo. Zajedničkim se djelovanjem moramo pobrinuti da iduća kriza ne bude ona klimatska i okolišna.

Komentara 11

ST
stric2
21:47 22.04.2020.

...milanović bi se sada "zajedno pobrinuo" .... do sada se sam zbrinjavao .... tajkun "težak" 20-ak milijuna .... majstor , nema što....

XX
XX
21:21 22.04.2020.

Bio sam glasao za tebe 2011 u nadi da ces privuci strane investicije i smanjiti poreze. Rezultat tog je da smo supruga i ja i moja dva sina sada u Irskoj. A moj brat i njegova obitelj isto. Protratio si vrijeme uzalud. Vjeciti politicar bez hrabrosti da ucini nesto.

DU
Deleted user
18:46 22.04.2020.

Zoki oj spat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije