Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slave 19 godina

Zajednica žena 'Katarina Zrinski' - 'HDZ vodi politiku jačanja uloge žene u društvu'

Split: Obilježavanje 19. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
04.05.2018.
u 00:10

Jandroković je istaknuo kako je stvorena percepcija da se temom statusa žena u hrvatskom društvu više bave lijeve stranke

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je da HDZ vodi politiku jačanja uloge žena u hrvatskom društvu,  a glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio kako HDZ neće dopustiti da status i položaj žena u Hrvatskoj bude dominantno tema ljevice.

'HDZ vodi politiku afirmiranja uloge žena, ravnopravnosti žena i muškaraca te njegovanja obiteljskih i tradicionalnih kršćanskih vrijednosti kako bi žene bile što prisutnije u hrvatskom društvu,' istaknuo je Plenković u govoru u četvrtak navečer u Splitu na obilježavanju 19. obljetnice osnutka Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski.'

Po njegovim riječima Zajednica, koja broji 70.000 članica, 19 godina igra nezaobilaznu ulogu u cjelokupnoj politici stanke. Podsjetio je kako je u sadašnjoj Vladi pet HDZ-ovih ministrica i jedna ministrica kolacijskog partnera (HNS), te da u Hrvatskom saboru HDZ ima 11 zastupnica, a u Europskom parlamentu tri. HDZ ima četiri gradonačelnice i 15 načelnica općina, rekao je.

Upravo je HDZ, kazao je, proteklih mjeseci pokazao da je predvodnik u suzbijanju nasilja nad ženama i da želi institucionalno, zakonski, financijski i operativno zaštititi žene od nasilja u Hrvatskoj. Naglasio je kako HDZ nije stranka koja će zatvoriti oči i praviti se da nema tog problema, te će se protiv nasilja nad ženama boriti svim sredstvima, prevencijom, kao i mjerama koje daje kazneno i prekršajno zakonodavstvo.

'I tu ću biti do kraja čvrst i dosljedan bez ikakvih dilema i otklanjat ću sve prepreke, bile one kvazisvjetonazorske, ideološke, koje se miješaju s temom s kojom se ne trebaju miješati. Do kraja ću tu biti odlučan i odvažan jer znam da radim dobro, a i na europskoj razini ćemo riješiti problem koji je ova konvencija (Istanbulska) imala ovdje jer su se miješali lončići u hrvatskoj javnosti i doživjeli smo jedan orkestrirani animozitet, koji nas ne može oslabiti nego nas može samo ojačati,' kazao je Plenković.

Kao što ministrice Nadu Murganić i Martinu Dalić nisu oslabile inicijative oporbe o izglasavanju nepovjerenja, 'jer smo stali iza njih i kao Vlada i kao stranka i kao prijatelji i kao parlamentarna većina,  tako ćemo se ponašati pred svim izazovima koji god bili pred nama,' poručio je Plenković. 

'Jačanje  ozbiljnih i odgovornih stranaka je bitnije nego ikad'

'Nikad nisam bio uvjereniji kako je potrebna politika jačanja mainstreama, ozbiljnih i odgovornih stranaka koje imaju ljude, programe i odvažnost da poduzimaju hrabre iskorake za državu i društvo. Sada je to bitnije nego ikad,' poručio je Plenković.

Jandroković je istaknuo kako je stvorena percepcija da se temom statusa žena u hrvatskom društvu više bave lijeve stranke.
'Došlo je vrijem da se to promijeni. Ta tema ne smije više biti tema ljevice, o tome mora progovoriti i naša stranka, puno snažnije no što se to čulo do sada,' poručio je Jandroković. HDZ kao stožerna stranka desnog centra, rekao je, daje svoju platformu da se o statusu i ulozi žena progovori s pozicija desnog centra.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić je istaknula kako je u Hrvatskoj 'demografija pitanje svih pitanja,' dodavši kako su demografski problemi nastajali godinama, a sadašnja Vlada ih nastoji prevladati.

'Stabilna obitelj je temelj hrvatskog društva i na tomu HDZ gradi svoju politiku,' poručila je Murganić.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
05:44 04.05.2018.

Zdusno ste prihatlii istanbulsku konvenciju koja upravo negira obitelj zjednicu muskarca i zene... ...hdz vodi politiku prema puku hrvatskom kao nepismenom.. ..svi znamo da smo u duznickom ropstvu i da ste vi.lutke na koncu stranih interesa i kapitala...

DU
Deleted user
02:30 04.05.2018.

vama u hdz je obitelj zadnja briga osim uhljebivanja vase rodbine vasa zajednica zena mora nisiti naziv vesna pusic hdz je odgovoran za egzodus hrvata na zapad .. Hns i divjak ste dali reformu skolstva oni su anacionalni grabezljivci.. aci.. a vi im to omogucujete jer ste isti .kakva je ukoga zene dalic kriminal i korupciija ...hunjet kriminalka vodi financije u morhu...

JA
Jania
11:33 04.05.2018.

Nemaju one više nikakve veze s Katarinom Zrinskom. Služe Plenkoviću kao otirač za noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije