Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE

Zajednica utemeljitelja HDZ-a prozvala DP: 'Šire mržnju, huškaju i nakon Bezukovog napada'

Šibenik: Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta održao konferenciju za medije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
26.10.2023.
u 18:28

Zajednica "Gojko Šušak" proziva istaknute dužnosnike DP-a za sudjelovanje u radikalizaciji i indoktrinaciji Danijela Bezuka (22)  što je u konačnici dovelo do njegova terorističkog napada prije tri godine na zgradu Vlade

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" prozvala je u četvrtak "istaknute članove" Domovinskog pokreta (DP) zbog "poticanja netrpeljivosti i širenja mržnje u društvu" s ciljem ispunjavanja svojih političkih ambicija. "Članovi DP-a traže nove žrtve svojih manipulacija kako bi ideološki podijelili Hrvatsku u svrhu ostvarenja svojih političkih ciljeva", priopćila je Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" reagirajući na nedavne događaje u redovima DP-a kojima se, po njihovoj ocjeni, siju klice nove mržnje u hrvatskom društvu.

Domovinski pokret, uz ostalo, jučer je objavio priopćenje u kojemu su prozvali premijera Andreja Plenkovića za izgradnju pravosudne hobotnice, detuđmanizaciju i dopuštanje ulaska u zemlju ilegalnim migrantima. Zajednica "Gojko Šušak" proziva pak istaknute dužnosnike DP-a za sudjelovanje u radikalizaciji i indoktrinaciji Danijela Bezuka (22)  što je u konačnici dovelo do njegova terorističkog napada prije tri godine na zgradu Vlade.

"Nažalost, teroristički napad na Vladu nije bio naučena lekcija jer i danas, tri godine kasnije, Domovinski pokret nastavlja huškati i radikalizirati", navodi Zajednica branitelja u priopćenju, te optužuje DP-ovce da potiču napade na demokratski izabranu hrvatsku vlast. DP, kažu, huška hrvatski narod da HDZ provodi detuđmanizaciju, a "istina je da je Hrvatska danas upravo tamo gdje ju je vizionarski postavio naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i tamo gdje ju je želio naš ratni ministar Gojko Šušak".

DP-ovce optužuju i da su počeli širiti laži o afričkoj svinjskoj kugi primitivno podrivajući vjeru građana u znanost i struku.  "Ako politička scena i društvo ne osude ovakvu huškačku politiku i teroristički akt radikaliziranog pojedinca i onih koji su ga ohrabrivali u tome, nema jamstva da sutra nećemo ponovo svjedočiti nekom takvom napadu, koji je ugroza za sigurnost čitavog društva", upozorava HDZ-ova Zajednica.

POVEZANI ČLANCI:

Poručuju i da Hrvatska  ne može graditi budućnost ugrožavajući prava nacionalnih manjina, agresivnom i huškačkom politikom prema svima koji ne misle isto i nepoštivanjem i rušenjem hrvatskih institucija, pozivanjem na oružje, govorom mržnje i isključivošću. "Ovakve pojave nisu dobre za hrvatske institucije, hrvatsku demokraciju, vrijednosti iza kojih stojimo i za koje se borimo", poručuju u priopćenju.

>> VIDEO Plenković o ideji Mira Bulja: Građani Cetinske krajine i Sinja su inače vrlo pametni ljudi

Komentara 9

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
19:47 26.10.2023.

Jel vi hadezeovci znate koliko ste jadni s tim Bezukom? Jedan rafal prije 3 godine, a vaš junački predsjednik se i dalje trese od straha i halucinira o nekakvom terorizmu, a pitaj Boga što mu je s anemijom.

GO
goran2hr
20:43 26.10.2023.

Zajednica utemeljitelja HDZ-a? Prvo, HDZ nakon 2000. izopačio je sve ono što je HDZ bio početkom devedesetih. Drugo, predsjednik stranke Plenković kojem sada podilazite, NIJE se želio učlaniti u Tuđmanov HDZ, pa čak niti u mladež HDZ-a. Plenković vam je sada "utemeljitelj"?! Ali kakve veze Plenković ima sa predsjednikom Tuđmanom (kojem se za života rugao) ili gospodinom Šuškom? Koji ste vi komedijaši... Za gospodina Dragu Krpinu smatrao sam kako je jedan od rijetkih u HDZ-u koji još nešto valja i čudi me kako se on nije ogradio od ovog cirkusa od prozivke. Stari ste ljudi, što vam ovo treba, što vam fali u životu? Tuđmanov i Plenkovićev HDZ su dva antipoda.

DU
Deleted user
21:35 26.10.2023.

Pokušao otići na službene stranice te Zajednice i uključio mi se alarm na virusnoj zaštiti! Čak i antispajver zna gdje je kriminal. Probajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije