Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''DR. FRANJO TUĐMAN''

Zajednica utemeljitelja HDZ-a: Domovinski pokret nasljednik politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje

Zagreb: Ivan Penava izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
11.10.2021.
u 20:44

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, nakon odlaska Miroslava Škore

Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u ponedjeljak je reagirala na istup predsjednika DP-a Penave, poručivši kako Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, već nasljednik politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran je u subotu, na izvanrednom saboru stranke, za novog predsjednika Domovinskog pokreta, nakon odlaska Miroslava Škore i višemjesečnih burnih sukoba u DP-u. Penava je, uz ostalo, rekao da HDZ ne provodi politiku Franje Tuđmana.

Reagirajući na Penavine izjave predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", Mario Kapulica u priopćenju ističe kako bi Penava "Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) uzeo Tuđmana, a onda bi, umjesto Tuđmanove, vodio antieuropsku politiku".

Dodaje da Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, nego nasljednik onih politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike.

Zbog toga stalno i u svim prilikama napadaju HDZ. Smeta im suradnja HDZ-a s nacionalnim manjinama, što je i ostavština Tuđmanove politike pomirbe, naveo je Kapulica. 

Napominje i da DP-u najviše smeta predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, jer je pod njegovim vodstvom HDZ okupljajuća i vodeća politička snaga Hrvatske, koja je uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima, vodi Hrvatsku uspješno već pet godina te se suočava s brojnim izazovima i nepredviđenim kriznim situacijama.

DP nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici i pomaže ljevici

Kapulica ocjenjuje da je "s druge strane politika ucjenjivanja, huškanja i isključivosti, Domovinski pokret 2020. dovela do oporbe, u kojoj se ubrzo raspao na različite frakcije, što dovoljno govori o ozbiljnosti političkog djelovanja i stvarnim domoljubnim motivima".

"Čitamo o tome kako se jedna netransparentna politička opcija, koja se međusobno proziva zbog privatnih interesa, skrivenih agendi, urota, tajnih snimanja i zavjera, vina i starih CD-ova te visine kamata na financijske zajmove vlastitoj stranci poziva na utemeljitelja hrvatske države i obrušava na one koji provode njegovu politiku. Domovinski pokret više nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici, predstavljajući se tobože kao 'autentični i izvorni HDZ', a zapravo pomažući ljevici, u što smo se uvjerili i na predsjedničkim izborima", stoji u priopćenju.

Kapulica također ocjenjuje da je DP inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika zaogrnuta u lažnu brigu za hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska se od svog postanka nagledala različitih pokreta i stranaka koje su se na nju pozivali, a zapravo su joj svojim promašenim politikama samo štetili, zaključio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman"  Kapulica.

>> VIDEO Mislav Herman o Možemo: Tu je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama

 

Komentara 37

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:48 11.10.2021.

Simpatiziram Penavu ali istina, do sada je DP ostavio takav dojam. Mozda se pod Penavom promjeni. Ako bi nastavili ratovanje protiv HDZa da bi se tako podrzala ljevica onda bi to bilo ono sto su u clanku opisali. Ustvari lazno desnicarenje u korist neprijatelja.

KA
karlodrago
21:54 11.10.2021.

Penava je izrastao iz HDZ-a i nije pošteno što udara po njemu .Udarila mu slava u glavu pa nevidi ispred nosa po kojem bi mogao uskoro dobiti .Što je Škoro započeo to ne završava dobro.

Avatar prahrvat
prahrvat
21:15 11.10.2021.

Sve potpisujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije