Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žetva
Povratak na članak

Zahvaljujući kiši ove godine bit će i viška pšenice

Ratari kalkuliraju sa 1,50 kuna za kilogram pšenice, a mlinari s manje od 1,35 kuna

Komentari 6

JO
josipv
08:48 18.06.2012.

Manje rada oko duhana, već oko pšenice. Zanimljivo. Da ne živim na selu, možda bih i preskočio ovaj komentar. :)

VL
VI
Vito
08:00 18.06.2012.

Zahvaljujući kiši ove godine bit će i viška pšenice koliko je meni u sjećanju, "svi" su plakali kako neće biti pšenice, jer nema kiše, a sad odjednom - bit će viška... Pa kako su i zašto sijali, kad nije bilolo kiše? Sad će pak najesen plakati zbog preniske otkupne cijene... Zašto ne siju duhan? Poticaji su puno veći, a rad je manji...

VL
MI
mightymraz
08:56 18.06.2012.

višak....VIŠAK!!!! Bas me zanima gdje ce zavrsiti taj VIŠAK

VL
DU
Deleted user
09:00 18.06.2012.

Hoće li pojeftiniti kruh? Hoće --- slijedi bosanski oblik negacije... Ionako je cijena žita odnosno brašna samo 10 % krajnje cijene kruha u maloprodajnoj mreži i puk nema vajde od toga da li je bila rekordna žetva ili loša godina za pamćenje. Kako god okreneš, cijena kg kruha je blizu 10 kn/kg i još kukaju da im nije dovoljno jer je nafta poskupjela. A kad nafta ide dolje, da li onda ide cijena kruha dolje... Ni u ludilu!

VL
OG
Oger
09:53 18.06.2012.

Porezni obveznik daje u obliku poticaja 1,34 kune za psenicu. Onda otkupljivac plati seljaku 1,50 kuna i tih 1,50 kuna nam ulazi u cijenu kruha. Znaci da psenicu platimo skoro duplo. Da li ja pogresno racunam? Kuzi to netko?

VL
SU
suncobran
21:09 18.06.2012.

Nada Barišič iz Žitozajednice po mom stavu priča gluposti kao i svi oni koji rade cijenu žita prema kiši ili suši ako se itko sječa cijene pšenice od 1,10 kn za kg. i u to vrijeme cijene kruha od 3,50 kn. a cijena žita 0,80 i kruh po 5 kn. pa tko je tu lud i šta se od pšenice proizvodi da nabavna cijena sirovine ide prema dolje a cijene kruha gore ovdje je samo interes lobija i žitozajednice kako što više užičariti na preprodaji seljačke muke a ministarstvo sigurno nema nikakve utjecaje da može koregirat otkupnu cijenu,več bi mogla država uvest porez na marže ako je nekom marža 10% taj bi plačal manji porez a oni sa 50-100% marže maksimalni porez pa da vidiš reda i kulture jer nekima dije dovoljno da kapa on hoče da mu stalno curi pun kapacitet zarada

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.