Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodna tjeralica

Zahtjev za izručenje Zdravka Mamića poslan u Zagreb

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
10.06.2019.
u 12:25

Nakon što je Županijski sud u Osijeku dostavio potvrđenu drugu optužnicu protiv Mamića kao i zahtjev za izručenjem na potezu je Ministarstvo pravosuđa koje može ali i ne mora zatražiti njegovo izručenje

Svi papiri koji su potrebni da Ministarstvo pravosuđa odluči hoće li zatražiti izručenje Zdravka Mamića od Ministarstva pravde BiH, poslani su iz Županijskog suda u Osijeku za Zagreb. Potvrđeno nam je to na osječkom sudu. Za Mamićem je inače još u petak raspisana 'obična' kao i međunarodna tjeralica.

Podsjetimo, Mamiću je određen istražni zatvor po drugoj optužnici kojom ga se tereti za izvlačenje milijuna iz Dinama. U tom postupku optužen je za zločinačko udruženje, a to bi po sporazumu o izručenju između Hrvatske i BiH mogao biti temelj za njegovo izručenje u ruke našeg pravosuđa.

U prvom postupku pak to nije bio slučaj.

Nakon što je Županijski sud u Osijeku dostavio potvrđenu drugu optužnicu protiv Mamića kao i zahtjev za izručenjem na potezu je Ministarstvo pravosuđa koje može ali i ne mora zatražiti njegovo izručenje. 

Po svemu sudeći, procedura je to koja bi mogla potrajati. 

Video: Zdravko Mamić o presudi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
13:21 10.06.2019.

On je već u S. Arabiji kod bratovih bivših poslodavaca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije