Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Nove godine vlak naletio na trojicu muškaraca u Zagrebu

Zagrljeni prelazili prugu, dva mrtva, treći preživio

mrtvo tijelo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
01.01.2010.
u 18:25

Iako je trojici muškaraca strojovođa signalizirao da bježe s pruge, oni su samo pogledali u vlak i nastavili hodati. Preživjeli je 56-godišnjak u bolnici

Dvojica muškaraca poginula su u naletu vlaka dva sata uoči Nove godine na željezničkoj pruzi na Selskoj cesti. Jedan od njih je identificiran – riječ je o 44-godišnjem Z. M.-u, a policija je danas pokušavala utvrditi identitet drugog poginulog.

Neslužbeno doznajemo da nije državljanin RH. Njihov je 56-godišnji prijatelj Z. K., koji je bio s njima u društvu, preživio nesreću te se oporavlja u KB-u “Sestre milosrdnice”.

Je li nesreći možda “kumovala” koja čašica više uoči dočeka 2010. godine, zasad nije poznato jer policija još utvrđuje okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Gledali strojovođu
Njih su trojica zagrljeni prelazili željezničku prugu. Strojovođa vlaka koji je vozio na relaciji Zagreb – Varaždin neobični je trojac primijetio još na pruzi u blizini Gradišćanske ulice. Prelazili su sa sjevernog kolosijeka na južni.

Vlak je u to vrijeme vozio južnim kolosijekom te je stojovođa počeo trubiti kako bi se muškarci maknuli s tračnica, no oni to nisu učinili. Trojica zagrljenih muškaraca iz nepoznatog su razloga zastala na pruzi te pogledala u vlak i nastavila hodati premda im je strojovođa signalizirao neka bježe s pruge.

Strojovođa ih nije mogao izbjeći te je vlak ubrzo naletio na njih. Na mjestu nesreće odmah je preminuo jedan muškarac, a druga su dvojica vozilom Hitne pomoći prevezena u KB “Sestre milosrdnice”.

Na žalost, 44-godišnjak je preminuo tijekom operacije, a njegovu 56-godišnjem prijatelju samo je slomljena ruka te mu život nije ugrožen. Zadržan je u bolnici, a liječnici danas nisu željeli komentirati tijek njegova oporavka. Vlakovođa danas nije bio raspoložen za razgovor jer je bio u šoku.

Vozio oko 70 km/h
Policija je pak priopćila da vlak nije vozio velikom brzinom. Prema nekim procjenama, ona je bila otprilike 70 kilometara na sat te je neobično da se nesretni muškarci nisu uspjeli skloniti s pruge jer su, prema svemu sudeći, za to imali dovoljno vremena.

Zbog obavljanja policijskog očevida, željeznički promet na dionici pruge na kojoj se dogodila nesreća bio je prekinut od 22.10 do 2.15 sati.

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:13 01.01.2010.

@kokolomoj Kololo moj, govoriš samo zato jer nemaš pojma što te strojovođe nakon ovakvih događaja misle i osjećaju. Većina njih nakon toga nije u stanju nastaviti raditi svoj posao ni normalno živjeti. Inače, kritiku prihvaćam. Stoj mi dobro.

Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
19:44 01.01.2010.

TREBA SMJENITI KALMETU ON JE KRIV

S0
stane 007
16:10 01.01.2010.

Neka jim je laka zemlja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije