Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADILA SE

Zagrepčanka se šokirala kada je vidjela račun za vodu: 'Ne znam što ću...'

voda
Foto: Borna Filic/PIXSELL
30.03.2019.
u 11:51

Dogodilo se to da je pukla cijev u petom mjesecu 2018. godine i mi smo znači to prijavili Vodoopskrbi i počeli su mi stizati veliki računi, kaže Zagrepčanka za Vijesti.hr

Zagrepčanka Maja-Nicole Kovačević nemalo se iznenadila kada je u u svom sandučiću ugledala račun za vodu od gotovo 50 tisuća kuna, s dodatnih više od 25 tisuća kuna kamata i troškova, prenosi Vijesti.hr.

– Dogodilo se to da je pukla cijev u petom mjesecu 2018. godine i mi smo znači to prijavili Vodoopskrbi i počeli su mi stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25. 000 kuna da bi sada prije 7 dana dobila račun od 73 točnije 78 000 kuna, predovršni prijedlog za ovrhu zapravo – kazala je Maja-Nicole Kovačević, stanarka jedne zgrade u zagrebačkoj ulici Prevoj.

Na pitanje kako će platiti s obzirom da ima rok od osam dana, odgovara: "Ne znam što ću zapravo. Ogromna je cifra koju ne mogu podmiriti i koju ne bih trebala podmiriti".

– Dopisujem se sa Vodoopskrbom godinu i pol dana međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvijek je to nešto proslijedit ćemo dalje, javit ćemo se da bi, evo, prije sedam dana dobila taj veliki račun – rekla je Kovačević.

Njezina susjeda, kaže, dobila je pred ovršni račun na još nevjerojatniji iznos od 230.000 kuna. Zajedno su po njihovom izračunu potrošile 22 milijuna litara vode! U istoj zgradi stanuje joj i sestra no, njezin je račun 5000 kuna.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje kažu da su oni odgovorni samo za javni dio sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije te da su računi ispravni. Dodali su i da se može platiti na rate.

>>Jeste li imali sličan slučaj? Javite nam se na mail javi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Tračalo
Tračalo
16:48 30.03.2019.

treba platiti barem trećinu iznosa odmah da ne daju ovrhu a za ostalo probati se nagoditi na rate, ako dođe do bilježnika onda nema povratka uz znatno veći iznos.

Avatar MrShark1
MrShark1
15:16 30.03.2019.

Pa jbt jel ovo zona sumraka, kome ovakvi racuni mogu biti normalni i ocekuje da netko to plati taj nije normalan! 22mil lit im iscurilo bez da su zakrpali i sad sirotinja da plati?? Mogu na rate!!! hahaha Mogu mogu, i Bugati Veyron il kak se vec zove moze na rate vjerojatno, samo je rata samo cca 100000€ :p, sitnica. Nego, pa jel ti ljudi ne moraju platiti samo ono sto im proslo kroz brojilo?? Ludilo Sad ce ljud placati do kraja zivota jer sustav na malima funkcionira bez iznimke..

LA
larala
13:31 30.03.2019.

mora hdz skupiti lovu koju si je zakonom osigurao za izborne kampanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije