Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolja građanka
Povratak na članak

Zagrepčanka godine - mr. Maja Mamula

Mr. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe – Centra za seksualna prava, osvajačica je nagrade Zagrepčanka godine - odlučila je danas Gradska skupština. Osim laskave titule pripada joj i 50 tisuća kuna novčane nagrade.

Komentari 5

OB
-obrisani-
14:23 11.02.2010.

Ne samo da je loš dan, snježi, mokro je, hladno je, sklizavo, a sad šlag i vijest da je zagrepčanka godine izvjesna gđa. Mamula iz zamislite Centra za seksualna prava. Kod tolikih divnih žena u ovom gradu, majki, teta u u vrtiću, sestara u bolnicama, doktorica, učiteljica, susretljivih žena koje marno rade na tolikim poslovima, npr. tramvaju, hitnoj, policiji, tolike znanstvenice (ne kao Mlikotin Tomić), izbor pade na ženu iz Centra za seksualna prava. Što li je to i gdje su propisana seksualna prava, dobro bi bilo znati i kad ih je Sabor donio?!! Ista gospođa paušalno govori o nezaposlenosti, radu na crno, podplaćenost, imovini koja je u pravilu na muškarcima, kao da nije zajednička stečevina, a jadno je gdje se o ovome govori, jer muž i žena su jedinstvo tijela i duha, a onda i vlasništva. Žene su seksualno uznemirene, neke radi napastovanja, a većina radi nenapastovanja, tako da njena kuća će biti stalno puna, a malo će joj biti ova nagrada koju će privatno potrošiti, kao da ju je dobila privatno. Uglavnom drage zagrepčanke i zagrepčani, vaš seksualni život je ugrožen i zato požurite u ovu kuću...

VL
PI
piper
15:03 11.02.2010.

ČEstitam gđi Mamuli, čestitam gradu koji je donio ovakvu odluku! Borba protiv nasilja nad ženama je izrazito važna, a seksualno nasilje često, samo se o njemu ne govori ili ga se omalovažava (što pokazuje i komentar ispod). Njeno zalaganje daa se o tom nasilju govori i da se pomogne žrtvama je hvalevrijedno. Nadam se da će u budućnosti biti što manje potrebe za time.

VL
OB
-obrisani-
17:36 11.02.2010.

15:03h piper Doista 400 tisuća zagrepčanki imaju se na ovo zamisliti! Odluka nije niti mogla biti drugačija, kada o tome odlučuje gđa. Krizmanić i njoj slične. Hvala svim onim divnim ženama koje ispunjavaju naše dane, svojim zalaganjem, trudom i žrtvom.. Hvala i čestitke i ovoj gđi. Mamula, ona nije kriva za ovakvu odluku, a moj govor upućen je na poremećeni sustav vrijednosti.

VL
OB
-obrisani-
11:09 12.02.2010.

To je kako i kada je Nives Celzijus dobila \"Kiklopa\" za knjizevnost !

VL
DA
dahna
10:25 02.03.2010.

Ajde priznajte tko je cuo za Maju Mamulu al za lambasu, gotovceve il pokosicu jeste..........E o tome se radi......pisite o ljudima koji rade , stvaraju a ne o je..vjetrima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.