Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rang-lista QS

Zagrebačko sveučilište ispred beogradskog

Filozofski fakultet u Zagrebu
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
08.09.2016.
u 07:00

Od prvih pet mjesta četiri su zauzela američka sveučilišta – MIT, Stanford, Harvard i Caltech, a na četvrtoj je poziciji britanski Cambridge

Sveučilište u Zagrebu jedino je hrvatsko sveučilište koje se plasiralo na rang-listu sveučilišta QS (Quacquarelli-Symonds) zauzevši poziciju od 651. do 700. mjesta. Ljubljansko sveučilište i na ovoj je listi ispred zagrebačkog i pozicioniralo se od 601. do 650. mjesta, a mariborsko je niže od 700. mjesta.

U toj je grupi i beogradsko sveučilište koje je na većini rang-lista do sada bilo ispred Sveučilišta u Zagrebu. Primjerice, na Šangajskoj listi sveučilišta u Zagrebu i Ljubljani zauzela su pozicije od 401. do 500. mjesta, a beogradsko je bilo u skupini od 201. do 300. mjesta.

Rang-lista QS vrednuje kvalitetu istraživanja, zapošljivost diplomanata, kvalitetu poučavanja i internacionalizaciju, a 40 posto bodova određuje mišljenje stručnjaka o određenom sveučilištu.

Od prvih pet mjesta četiri su zauzela američka sveučilišta – MIT, Stanford, Harvard i Caltech, a na četvrtoj je poziciji britanski Cambridge, na šestoj opet britanski Oxford. Među prvih deset sveučilišta među Amerikance i Britance uspio se probiti švicarski ETH Zürich

>> HDZ dobio manje nego lani, ali još uvijek više nego sve druge stranke

Komentara 5

Avatar raco
raco
08:24 08.09.2016.

ovo samo govori koliko nam je sveučilište loše rangirano u usporedbi s drugim sveučilištima. A naši profesori se drže ko' bogovi. Jadno. A tješimo se da smo rangirani nešto bolje od beogradskog.

KI
kimi
10:37 08.09.2016.

A vidi naslova, nije bitno što je šestopedesetineko bitno je da je ISPRED Beogradskog. Uspeh do jaja.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:47 08.09.2016.

kakva država , takvi i naši banjalučki faksovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije