Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILO MINISTARSTVO

Zagrebački osnovnoškolci vraćaju se od ponedjeljka u škole

Today primary, elementary and sixth grade schools reopen after months of closure due to the increase in covid-19 infections.
Foto: Salvatore Laporta/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
1/2
15.04.2021.
u 14:02

Srednjoškolci grada Zagreba ne vraćaju se u škole, ostaju na online nastavi

Svi osnovnoškolci grada Zagreba od ponedjeljka se vraćaju u škole, potvrdili su nam tako iz Ministarstva obrazovanja. Tako će u direktnu nastavu, takozvani A model, uz učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovne škole) i svi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola. 

Ta odluka ne odnosi se na srednjoškolce grada Zagreba. Oni i dalje ostaju na online nastavi, izuzev maturanata koji će nastavu nastaviti pratiti u školama. Iako još nema službene potvrde koje bi druge županije uz Zagreb uvele od ponedjeljka fizičku nastavu, pretpostavlja se da bi se učenici Istarske i Međimurske županije od 1. do 4. razreda mogli vratiti u učionice. 

Tijekom sutrašnjeg dana bit će poznato što je s modelima nastave u ostalim županijama Hrvatske. 

Da bi se od ponedjeljka u školske klupe trebali vratiti učenici od 5. do 8. razreda potvrdila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, a srednjoškolci bi, pak, trebali u svoje škole tjedan dana kasnije.

- Srednjoškolci koriste javni prijevoz, a osnovnoškolci idu u škole u vlastitim kvartovima. Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane - rekla je Jelena Pavičić Vukičević, dok je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić dodao da je još jedan od razloga njihova prijedloga i taj da je broj zaraženih učenika među osnovnoškolcima jako pao, a broj zaraženih općenito u Zagrebu na razini je prošlog tjedna.

VIDEO: Ministar Fuchs otkrio kako će se odvijati nastava do kraja školske godine i procjepljivanje nastavnika

 

Komentara 21

JM
ja-ma
13:07 15.04.2021.

Božinović veli da nema logike. I nema! Koji vam je....?

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
13:07 15.04.2021.

Toliko o vjerodostojnosti stožera.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:04 15.04.2021.

A sve više zaraženih.Logično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije