Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA OBAVIJEST

Zagrebačka banka uvodi veliku promjenu: Ukida se usluga koju koristi tisuće Hrvata

m-zaba aplikacija
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
02.02.2024.
u 11:04

Zagrebačka banka navodi da je m-token jednostavniji i praktičniji jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali i siguran jer se pokreće unosom PIN-a.

Zagrebačka banka objavila je da ukida fizički token za identifikaciju i potvrdu transakcija. Fizički token mijenja m-token (mobilni token), koji je potrebno besplatno ugovoriti uz instalaciju aplikacije m-ZaBa. 

"Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija", napominju iz banke. 

Novi m-token omogućavat će prijave u online bankarstvo putem interneta, potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta, sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani.

Zagrebačka banka navodi da je m-token jednostavniji i praktičniji jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali i siguran jer se pokreće unosom PIN-a. Napominju da je za korištenje m-tokenom potreban mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu, a fizički token ne treba vraćati u poslovnicu.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 21

DA
damascus
13:59 02.02.2024.

Sebična glupost ZABE. Klasični token koji ukidaju je najsigurniji i gotovo je nemoguće da vas netko izvara i otme vam novac sa računa. A kod m-tokena koji je u mobitelu nije tako. Prevare su česte i treba biti jako optrezann s tim jer malo neoprezniji su uvijek žrtve a lopine baš na takve ciljaju. To oni znaju i fućka im se. Promijeniti ću banku!

Avatar kenshi
kenshi
14:08 02.02.2024.

Digitalni novac nije više novac nego dopuštenje druge instance da možeš nešto kupiti.

PI
Pozdrav_iz_Rijeke
14:42 02.02.2024.

Preko 30 godina sam u Zagrebačkoj Banci. Po objavi ove ucjene, obavijestio sam ih da nismo svi rođeni sa mobitelom u rukama, da nemam i NE ZELIM imati "pametni' telefon (koji zaglupljuje i čini nas idiotima) i da inzistiram na fizičkom tokenu i e zabi, te da je ovo što rade neprofesionalno i bezobrazno. U mailu odgovora, obećali su da će nešto poduzeti. Do danas, ništa. Ako do 15.02. ne promjene svoju ucjenjivačku i bahatu odluku, mijenjam banku nakon 30+ godina, i pozivam sve ljude koji ne žele biti smatrani stokom za manipulaciju i ovcama za šišanje, da učine isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije