Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA IZ PAKLA

Tukla kćerkicu od dvije godine nasred ceste: 'Hoćeš da te bacim pod auto!'

zlostavljanje djeteta
Screenshot
08.06.2017.
u 07:06

Centar za socijalnu skrb hitno je izdvojio djevojčicu i smjestio je kod udomitelja

Dječji plač dvogodišnje djevojčice odzvanjao je ulicom miješajući se s bijesnim urlicima njezine majke S. I. (24).

Ubit ću te! ‘Oćeš da te sad pod auto bacim, pi*** ti materina – grmjela je na svoje dijete, a plač djeteta bivao je sve glasniji. Stanari Ulice Ladislava Šabana u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec pohitali su na prozore, a s obzirom na to da se sve odigravalo u ponedjeljak oko 23 sata, vika je neke od njih i digla iz postelja. Jedna od njih bila je i Kornelija Janđel, koja je cijelu dramu koja se odigravala snimila i objavila na Facebooku.

Iz petnih žila viče na dijete

– U našem kvartu živi jedna djevojka koja ima djevojčicu od dvije godine. Ona to dijete konstantno čupa, vuče za kosu, psuje, prijeti da će ju dati u dom. Sinoć malena sjedi na triciklu, a ova iz petnih žila viče na dijete dok mala od umora plače. Rekla sam joj da prestane zlostavljati i maltretirati dijete i da ću joj pozvati policiju. Kad je vidjela da stvarno zovem policiju, dala je petama vjetra, ali policajci su ju ubrzo našli pod mojim balkonom.

Čim ih je vidjela, iščupala je malu iz tricikla i krenula u bijeg, a oni za njom. Policija joj pokušava uzeti malu, ona se ne da i počinje sebe i malu udarati šakom u glavu. Prijeti da će baciti dijete od pod ako joj se približe, a policija zove pojačanje, te uskoro uspijevaju malenu uzeti od nje – dio je objave koju je na Facebooku uz videosnimku objavila Kornelija Janđel.

U brojnim su je komentarima ispod te objave nazivali heroinom jer je, pišu, njome “spriječila da se ponovi slučaj Denisa Pašića”. U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam kako su u ponedjeljak imali intervenciju zbog spomenutog događaja te da je majka smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Susjedi tvrde da je i prije bilo dojava jer S. I. sustavno najmanje godinu dana maltretira svoju kćerkicu. Je li policija i prije reagirala na te dojave, u glasnogovorništvu PU zagrebačke nisu željeli reći jer je “kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku”.

 

Otac nikad nije pitao za nju

Prema neslužbenim informacijama, dijete je i prije u tri navrata bilo oduzimano, ali potom i vraćano S. I., koja u stanu u Novom Jelkovcu živi s majkom, a odnedavno i tetom.

Međutim, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjana Brozić Perić kaže nam da je podružnica Sesvete u utorak prvi put poduzela mjeru izdvajanja djeteta iz obitelji. Na poziv policije, izašli su ujutro na teren zatekavši baku i dijete.

Procijenivši rizik, odlučili su poduzeti žurnu mjeru izdvajanja djeteta iz obitelji pa je curica tijekom dana (prekjučer) smještena u udomiteljsku obitelj. Iz resornog Ministarstva kažu da zasad nisu utvrđeni eventualni stručni propusti u radu Centra.

– Mislim da je otac te malene službeno na papiru nepoznat, ali javna je tajna da se radi o mladiću koji živi u susjednom kvartu, a koji za malenu nikada nije niti pitao – kazuje jedan od stanara koji živi u istom ulazu kao i S. I., koja se tamo s majkom i bratom doselila prije osam godina, a brat se u međuvremenu odselio u Irsku.

Komentara 8

MA
Majur
09:25 08.06.2017.

Umjesto da je svojoj curici od dvije godine skuhala večeru,nahranila ju,stavila frišku pelenicu,obukla ju za spavanje,pročitala pričicu za laku noć,pomazila je i poljubila za laku noć....ova spodoba od majke zlostavlja malu curicu već duže vrijeme...naježio sam se od tuge kadd sam čuo taj plač nemoćne malecke....pm službama i takvim roditeljima.

AN
anaanic123456789
09:17 08.06.2017.

i ako se nešto desi stručni socijalni radnici nisu prepoznali u majci nasilnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije