Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predomislio se

Premijer Sj. Makedonije Zaev u strahu od izbora odgodio ostavku

Zoran Zaev
Foto: OGNEN TEOFILOVSKI
1/3
10.11.2021.
u 18:39

– Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa, da ne ugrozi proces eurointegracija. A i dalje smo u vremenu pandemije i energetske krize – rekao je Zaev

Nakon debakla na lokalnim izborima i gubitka Skoplja, glavnog grada Sjeverne Makedonije, te najave od 31. listopada da podnosi ostavku, Zoran Zaev ipak se predomislio, kako je to opozicija i predviđala, jer je siguran kako bi u tom slučaju izgubio i parlamentarne izbore. Kao opravdanje povlačenja svoje ostavke rekao je nakon sjednice Glavnog i Izvršnog odbora SDSM-a da je taj odbor predložio da se ostavka odgodi, kao i da je posvećen procesu očuvanja parlamentarne većine.

– Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa, da ne ugrozi proces eurointegracija. A i dalje smo u vremenu pandemije i energetske krize – rekao je Zaev ističući kako se nada da će se parlamentarna demokratska većina stabilizirati, prije svega jer je orijentirana na euroatlantski put i multietničko društvo, kao i na održavanje dobrosusjedskih odnosa i reformi.

To nije prvi put da je Zaev najavio ostavku te odustao od nje. Naime, nakon što je promijenio ime Makedonija u Sjeverna Makedonija, najavio je ostavku ako ne počnu pregovori za ulazak u Europsku uniju. Kada je francuski predsjednik Emmanuel Macron blokirao pristupne pregovore, Zaev nije podnio ostavku. Nova parlamentarna većina, koju su dogovorile opozicijske partije VMRO DPMNE i Ljevica i albanske Alijansa za Albance i Alternativa, uz pomoć zastupnika vladajućeg Pokreta Besa, danas je u Sobranju pokrenula inicijativu za glasanje o povjerenju vladi Zorana Zaeva.

 

Komentara 1

Avatar oxi
oxi
19:43 10.11.2021.

Nije se on predomislili samo tako, već su ga gazde iz Washingtona ćušnule po ušima uz riječi : "Šta ti je mali? Daješ ostavku, ma nemoj!.Mi smo te postavili mi te i mičemo. Jasno!!!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije