Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan jakovčić

Zadovoljan 4. mjestom na listi za Parlament EU

Ivan Jakovčić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
26.01.2014.
u 17:00

Nagađa se da će Jozo Radoš biti kandidat uime HNS-a, a da će listu nositi Neven Mimica iz SDP-a

Ivan Jakovčić, šef IDS-a, četvrti je na Kukuriku listi za euroizbore i zadovoljan je tim plasmanom, potvrdio je za Večernji list. Nakon razdoblja nekomunikacije sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, prvi ideesovac (ne zadugo jer su na Valentinovo izbori u IDS-u, a Jakovčić se nije ponovno kandidirao) njihove odnose ponovno ocjenjuje korektnima i primjerenima koalicijskim partnerima. Jakovčić je svjestan da je prvi krug dobio jer SDP ne želi više griješiti i na euroizbore ići bez IDS-a, ali za ulazak u Parlament EU mora dobiti i drugu rundu. Pozicija četvrtog na listi trebala bi mu omogućiti odlazak u Bruxelles.

Uđem li u Europski parlament, posebno ću raditi na temama gospodarstva i kulture. U sklopu gospodarstva fokusirat ću se na poljoprivredu i turizam – rekao je Jakovčić.

Kao što je Večernji list već pisao, na Kukuriku listi prvo i drugo mjesto pripast će SDP-u, treće HNS-u, četvrto IDS-u, peto i šesto opet SDP-u, a na sedmom mjestu bio bi HSU. IDS je zasad jedina stranka vladajuće koalicije koja je istaknula svog kandidata za listu EU, odnosno Jakovčića.

Zasad se nagađa da će uime HNS-a kandidat, kao i lani, biti Jozo Radoš, da će listu nositi Neven Mimica (SDP), sada povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača. Na listi će, naravno, biti i Tonino Picula, koji je lani dobio najviše preferencijalnih glasova od svih kandidata

(Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL)

>> HNS-ovac Radoš treći, a Jakovčić četvrti na izbornoj listi za EU?

Komentara 18

AN
aniva
17:56 26.01.2014.

Ha ha ha kao kad vukovi dijele plijen. Jadno, jadno samo podobni, nije važno što su neposobni,,,,,,

CA
campa
18:22 26.01.2014.

Moram upozoriti glasaće ako Jakovčić ne prođe kao odmazda predstoji nam novi namet.Zato razmislite.Ja neću glasovati za njega i več sam načinio kalkulaciju i utjecaj novog nameta na moj dohodak.Kao potencijalni namet može biti oporezivanje samostalnog vrtlarenja.Koliko gredica toliko poreza.

Avatar tecnomafia
tecnomafia
19:24 26.01.2014.

Sramota me što taj jadnikovčić predstavlja Istru a to je odraz stanja u zemlji u kojoj župan koji je pun afera i koji ima toliko dugova čak ima mogučnost odabira koji če posao raditi dok se večina Hrvatskih radnika vucara po birou rada SRAMOTA SRAMOTA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije