Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Bermudskom trokutu

Zadarski pomorac Denis Vučinić spašavao dječaka nasred Atlantika

helikopter
Anto Magzan / Arhiv VL-a
27.01.2010.
u 21:40

Kapetanovom sinu na tankeru je puklo slijepo crijevo, no helikopter nije mogao odmah do njih zbog oluje. Putem satelita dobivali su upute kako pomoći dječaku

ZADAR - U spašavanju petogodišnjeg dječaka kojemu je u nedjelju oko 23 sata nasred Atlantika u Bermudskom trokutu puklo slijepo crijevo, sudjelovao je i zadarski pomorac Denis Vučinić.

On se, naime, nalazio na tankeru Axel Spirit kompanije Teekay, a ploveći iz pravca Gibraltara do Amerike, petogodišnjem dječaku, inače sinu kapetana tankera, odjedanput je pozlilo. Kako zbog jakog nevremena helikopter nije mogao do njih, putem satelita kontaktirali su liječnike koji su im davali upute kako pomoći bolesnom dječaku.

Tek se pred jutro vjetar smirio pa je dječak helikopterom prebačen do najbliže bolnice na Bermudskim otocima gdje je i operiran.

Djevojka Zadranina Denisa Vučinića kazala nam je kako je ponosna na svog dečka koji joj je cijelu dramu odmah ispričao putem interneta.

- Denis mi je sve ispričao putem Skypea, a cijela drama trajala je nekoliko dana. Nalazili su se 250 nautičkih milja od najbliže obale kada je kapetanovog sina zabolio trbuh. U prvi tren nisu znali što mu je, ali su ubrzo otkrili da sa radi o upali slijepog crijeva. Nadali su se da ono neće puknuti jer se nalaze nasred oceana, ali to se na žalost na kraju i dogodilo. Putem satelita odmah su dozvali liječnike koji su im davali upute koje antibiotike mogu davati dječaku kako bi mu ublažili upalu. Čim su ušli u zonu Bermudskih otoka i kad se nevrijeme smirilo, do njih je došao helikopter koji je kapetana, njegovu suprugu i bolesnog sina odvezao do najbliže bolnice - kazala nam je Denisova djevojka.

Denis je inače drugi časnik palube na tankeru Axel Spirit, a za kompaniju Teekay radi već dvije godine.

>> VIDEO: Spašavanje dječaka na u Bermudskom trokutu

Ključne riječi

Komentara 7

UD
udrimuski
08:54 28.01.2010.

o boze, pa nije skocio u uzburkano more i izvukao ga van... moju susjed je juce imo fibru 39 i zena mu dala 2 andola te tako uspjela spustiti na 36,7... bas sam tražio u crnoj kronici ali nisam nasao text o tome...

Avatar jura-100
jura-100
22:51 27.01.2010.

Zadarski pomorac Denis Vučinić spašavao dječaka na sred Atlantika Bermudski trokut NIJE nasred Atlantika, nego uz istočnu obali Amerike - udaljen oko 300 km. Sredina Atlantika je od te obale udaljena 2.000 km

BA
balstan
01:05 28.01.2010.

Spašavao dječaka tako što mu je davao antibiotik ?? Kad sam pročitao naslov mislio sam da ga je operirao. Stvarno naslov čuda čini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije