Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edi Karuc

Zadarski liječnik: Treba uvesti obavezno cijepljenje za osobe koje rade u zdravstvu

Zadar: Novi podaci  Stožera civilne zaštite Zadarske županije
Marko Dimic/PIXSELL
08.04.2021.
u 10:48

Ja sam se cijepio kao i moji kolege u bolnici, sada se osjećam psihički puno bolje, kazao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc kazao je kako u zadarskoj bolnici imaju troje mlađih osoba između trideset i četrdeset godina koji imaju srednje tešku kliničku sliku zbog zaraze koronavirusom.

Ponovio je kako je postotak zaraženih osoba veći u mlađoj dobi nego što je bio prije, ali da ima dosta zaraženih osoba koje su u poznoj dobi.

–  I u Hrvatskoj treba uvesti obavezno cijepljenje za one osobe koje rade u zdravstvu, slično kao što je Italija uvela. Ja sam se cijepio kao i moji kolege u bolnici, sada se osjećam psihički puno bolje – kazao je gostujući u Studiju 4, piše HRT.

Karuc je rekao i kako postoji šuma informacija vezane za cjepivo AstraZeneca.

– Vjerujem da postoje neke reakcije na cjepiva, ali korist od cjepiva je puno veća nego bez cjepiva. To je jedini način da ovo zaustavimo, te se može cijela pandemija protegnuti i na nekoliko godina – kaže.

Naglasio je kako je cijepljenje vrlo bitno te da u Zadarskoj županiji očekuju dolazak velikog broja doza cjepiva. Karuc je poručio kako do sredine lipnja planiraju cijepiti polovicu stanovnika županije.

– Samo je sada pitanje hoće li se svi odazvati, žele li se cijepiti i tako zaustaviti pandemiju – dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
KomentiramRijetkoAliOstro
11:44 08.04.2021.

Obavezno cijepljenje? I što ćete s onima koji odbiju, otpustiti ih? Ajde da i to vidimo! Sram vas bilo, ma fuj. #MisliNaSebe #MNS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije