Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVLJENI RAZGOVORI S 11 DJEČAKA
Povratak na članak

Ministarstvo šalje inspekciju u Biograd zbog slučaja zlostavljanja učenika u Biogradu

Nakon sto je policija obavila razgovore i proslijedila izvješće DORH-u preostala je reakcija škole, a ravnatelj je nakon objave zastrašujućeg slučaja zlostavljanja dječaka, izjavio da će počinitelji biti kažnjeni u skladu s pravilnikom škole.

Komentari 10

DQ
Dq
20:36 26.09.2022.

CZSS je morao smjestiti nasilnike u odgovarajuću ustanovu , za primjer drugima . A pošto to nisu napravili , onda je to poticanje tih i drugih nasilnika na devijantno ponašanje. Čekamo da neko teže strada ili pogine , da bi se nadležni sjetili gdje su pogriješili ?

VL
PE
Perspektivan
18:17 26.09.2022.

Ravnatelju otkaz momentalno a mlade nasilnike prebacit u specijalnu skolu jer ocito da ne mogu biti s normalnom djecom!

VL
PH
Petarstijena-HR
18:16 26.09.2022.

Škola mora platiti odštetu roditeljima i djetetu za pretrpljene fizičke i duševne boli.Roditelji koji nisu odgojili ove buduće kriminalce i delinkvente trebaju biti kažnjeni,a djeca im moraju doći pod nadležnost centra za socijalnu skrb,oduzimanje ,domski preodgoj i slično. Također policija ove delinkvente mora zavesti u sve kartoteke i evidencije,jer se iz ovakvih regrutiraju budući kriminalci i nasilnici,vjerojatno ovi nasilnici dolaze iz devijantnih i socijalno ugroženih obitelji,gdje su roditelji ili razvedeni ili u postupku razvoda,ili su nasilnici ili nemaju sredstava za život..Sve škole u RH moraju obvezno uvesti dežurstva 1-2 nastavnika na hodnike i WC za vrijeme svih odmora...U Americi to rade zaštitari,a u Hr moraju nastavnici. I naravno tužba protiv škole ,ravnatelj i ministarstva zbog loše organizacije i raspada sustava.Ovo djete je moglo izgubiti život od delinkvenata,budućih kriminalaca...Obvezno im roditelje privesti na ispitivanje i utvrditi o čemu se radi u njihovim obiteljima,koje su očito u rasulu...

VL
PH
Petarstijena-HR
19:42 26.09.2022.

Ravnatelj OŠ Biograd je tipičan primjer uhljeba. Zaposlio se na radno mjesto pedagoga u OŠ Biograd dok mu je otac bio ravnatelj istoimene škole. Od kad se zaposlio otac mu je počeo pripremati teren kako bi i sin zasjeo ueo u ravnateljsku fotelju .Uspio je u naumu iako “tatinog sina”ne krasi ni ljudskosti ni stručnost.

VL
PH
Petarstijena-HR
18:26 26.09.2022.

Roditelje ovih delinkvenata/kriminalaca treba također kazniti i goniti zbog zanemarivanja odgoja djeteta i po drugim točkama odgovornosti..

VL
PH
Petarstijena-HR
18:37 26.09.2022.

U lancu odgovornosti prva osoba odgovorna zbog ovog događaja je ravnatelj, koji je trebao imati organizacijske sposobnosti da ovakve događaje prevenira i spriječi,a on to nije napravio i direktno je suodgovoran i takva osoba ne može biti ravnatelj jer nema organizacijske sposobnosti da vodi takvu ustanovu,gdje se često događaju incidenti među djecom,to je osnovna škola Biograd na Moru.Ravnatelj mora biti smijenjen,a onaj tko dođe na njegovo mjesto mora imati preventivne mjere u pogledu organizacije motrenja nastavnika za vrijeme trajanja malih i velikih odmora..

VL
PH
Petarstijena-HR
18:30 26.09.2022.

Treba vidjeti i ispitati socijalno stanje u obiteljima ovih delinkvenata,koliko imaju djece,status roditelja,čime se bave,koliko vremena posvećuju djeci,kolika su im primanja,da li imaju financijske uvjete za broj djece koju imaju...itd...za socijalnu službu pune ruke posla...,u najmanju ruku moraju ići u preodgojne ustanove...

VL
PH
Petarstijena-HR
18:24 26.09.2022.

Odvjetnički uredi bi trebali pomoći ovim roditeljima u tužbi protiv škole,ravnatelja i ministarstva, ovdje se može zaraditi veliki novac,jer je riječ o greški u sustavu organizacije školstva,i nasilju koje se non stop ponavlja,a odgovorni neće da riješe problem.Trebs ih goniti sve do Europskog suda...Odvjetnički uredi se ovdje mogu i promovirati...i zaraditi na tužbi protiv škole,ravnatelja i ministarstva..isto kao i kod slučaja Franak...

VL
PO
poluvodič
13:51 26.09.2022.

Po običaju nitko nije kriv, nitko ništa ne zna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.