Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanska euforija

Otvorenje zadarskog adventa - Zadar uz bok Zagrebu

Koncert Ivana Zaka na otvorenju Adventa u Zadru
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/13
25.11.2017.
u 11:11

„Moja je veza sa Zadrom neraskidiva i posebna. Publika me nosila od prve pjesme. Bio sam i prošle godine u Zadru, ali ovo je bilo nešto posebno. Prava čarolija“, sipao je lijepe dojmove Zak, ali komplimente su za događaj dijelili i Zadrani.

Dugo nakon što je svjetlosnim spektaklom vatrenih iskrica i vatrometom s Kapetanove kule zaključen program otvaranja ovogodišnjeg „Adventa u Zadru“, nije se stišala blagdanska euforija. Oko deset tisuća Zadrana sinoć je popunilo prostor Trga Petra Zoranića i Trga Pet bunara uživajući u šarenilu i blještavilu, adventskom programu, kao i raskošnoj ponudi popularnih adventskih kućica. Bio je to dosad neviđeni adventski spektakl u Zadru, koji je, mnogi kažu, daleko nadmašio sva dosadašnja izdanja i stao
uz bok Adventu u Zagrebu. Najmasovnije zadarsko adventsko otvaranje, u organizaciji Večernjeg lista, svoj vrhunac je doživjelo koncertom Ivana Zaka.

Iako je počeo nešto iza osam sati, već sat ranije nije se fizički moglo proći zadarskim trgovima, a kada je koncert počeo – euforija!

„Što reći? Vidjeli ste sve, ovakva energija i koncertna euforija učinilisu da mi je dva sata koncerta prošlo kao dvadeset minuta. Prekrasna večer u prekrasnom gradu“, nije krio oduševljenje popularni pjevač. Mlađa publika bila je u transu; natiskali su se uz prostor bine i pjevali sa Zakom od prve pjesme.

„Moja je veza sa Zadrom neraskidiva i posebna. Publika me nosila od prve pjesme. Bio sam i prošle godine u Zadru, ali ovo je bilo nešto posebno. Prava čarolija“, sipao je lijepe dojmove Zak, ali komplimente su za događaj dijelili i Zadrani. 

„Stvarno je bilo super. Došli smo prvi put na program Adventa ove godine, jer me kćerka nagovorila. Sada mi je drago, stvarno smo uživale. Pratit ćemo adventska događanja i dalje, onoliko koliko nam obiteljske obaveze dopuste“, kazala nam je gospođa Marina Novoselac koja je u društvu kćerke Karle pratila program uz samu binu. Nije trebalo pitati zašto. „Zbog Zaka“, dodala je Karla.

Koncert Ivana Zaka na otvorenju Adventa u Zadru
1/13

Nije samo mlada Karla uživala; svatko je sinoć nešto pronašao za svoj gušt. Kućice su ponudile obilje kuhanih kobasica, fritula po domaćoj recepturi, rum-punča, kuhanog vina, alkoholnih i bezalkoholnih napitaka te domaće slastice sa svakog kantuna. Ozračje je bilo vrhunsko, blagdansko i pozitivno – kao da se energija i radost blagdana prelila na trgove. Zagrijavanje je počelo nešto iza 18 sa popularnim i sjajnim zadarskim animatorom i zabavljačem Igorom Jelenićem Totom koji je s bine u društvu zadarskih mališana podizao temperaturu ionako vruće večeri, a potom se dogodila adventska fešta, koncert i vatromet kakve Zadar ne pamti.

Koncert Ivana Zaka na otvorenju Adventa u Zadru
1/25

Danas se adventski program nastavio u jutarnjim satima za djecu, u 20 sati kulminirat ce koncertom jastrebarskih “Begina”.  

Web: www.advent.zadar.travel                        
Facebook: Advent u Zadru – Đir po gradu                 
Instagram: Like Zadar

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije