Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proljetno odjeveni

Začuđeni Saudijci zbog Google Eartha 'zaglavili' u snijegu na slovenskoj planini

Saudijska Arabija
Foto: Matthew Ashton/Press Association/PIXSELL
1/3
20.04.2016.
u 11:45

Proljetno odjeveni mladi Saudijci uputili su se vozilom s automatskim mjenjačem - i zaglavili u čudnoj bijeloj pojavi. Ipak, snašli su se i pozvali u pomoć.

Trojici mladića iz Saudijske Arabije 'zaglavila' su na slovenskim planinama nakon što je njihov automobil zapeo u visokom snijegu koji im Google Earth aplikacija - nije najavila.

"Orijentirali su se prema Google Earthu koji ih nije upozorio da je u Kamničkim alpama snijeg", kazao je nakon uspješne akcije spašavanja Matjaž Šerkezi iz Gorske službe spašavanja Kamnik.

Proljetno odjeveni mladi Saudijci uputili su se vozilom s automatskim mjenjačem - i zaglavili u čudnoj bijeloj pojavi. Ipak, snašli su se i pozvali u pomoć.

"Nazvali su telefonski broj službe spašavanja 112, a dok smo mi stigli, oni su si već sami skuhali čaj, kako bi se ugrijali", kazao je Šerkezi.

Mladiće su pronašli na Velikoj planini na sjeveru Slovenije, a riječ je o nenaseljenom planinskom platou nadmorske visine oko 1500 metara, gdje snijeg u travnju, a poneka niti u svibnju nije rijetkost.

Nije sasvim jasno zašto su za istraživanje slovenskih planina odabrali baš tu destinaciju, no nije isključeno da su Veliku planinu otkrili na internetu, gdje je upravo u tijeku velika promidžbena turistička akcija kojom se u tim planinama zgodnim za ispašu goveda i ovaca gostima iz cijelog svijeta nudi "služba iz snova". Akcijom se traži deset najboljih kandidata za službu pastira iz cijelog svijeta. Oni bi uz čuvanje goveda, ovaca i koza na Velikoj planini mogli sudjelovati u edukativnim radionicama, a stanovali bi u zgodnom "eko-resortu", te se naučili mnogim vještinama za snalaženje u surovim prirodnim uvjetima.

Akciju preko društvenih mreža prate deseci tisuća zainteresiranih, a odabrani će početi raditi u rujnu mjesecu.

Do sada je već odabrano nekoliko kandidata iz različitih dijelova globusa, među njima jedan mladić iz Makedonije, te jedan bogati direktor iz Bostona. Najviše prijavljenih je iz Mađarske i Slovenije.

>> Medijske slobode u svijetu pogoršale se 2015., Hrvatska pala za pet mjesta

Ključne riječi

Komentara 8

SI
Sirus
12:31 20.04.2016.

Kako je moguče da su 2 slike brda a ni na jednoj Velike Planine ;)

DM
dr_max
13:19 20.04.2016.

Ilegalni migranti, bombaši iz Saudijsku tajne službe zaje... se pa da ih ne raskrinka, pravili se turisti, zatečeni snjegom. Znaju oni što je snjeg, trenirali su ih Obamani "alfabetaši".

DA
danpav22
12:12 20.04.2016.

kuda god da okrenete to brdo ćete preć za 15 min..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije