Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgrednik uhvaćen

Zacrvenjela se rimska fontana Trevi: 'Ovakvi činovi pokazuju neukost'

Crvena Fontna di Trevi
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
27.10.2017.
u 12:34

Voda u rimskoj fontani Trevi, jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija, zacrvenjela se jučer nakon što je muškarac u nju izlio boju, kazali su gradski dužnosnici.

Policija je zatočila izgrednika, prema priopćenju iz ureda gradonačelnice, a stručnjaci procjenjuju je li oštećena fontana iz 18. stoljeća.

Fontana u koju se baca novčić kako bi se osigurao povratak u vječni grad ovjekovječena je u filmu "La Dolce Vita" 1960. kada je glumica Anita Ekberg u nju zakoračila.

Crvena Fontna di Trevi
1/6

"Ovakvi činovi pokazuju neukost i potpuno pomanjkanje građanskih osjećaja", kazao je o bacanju boje u vodu zamjenik gradonačelnice Luca Bergamo.

Talijanski mediji prenose da se radi o istoj osobi koja je 2007. obojila vodu fontane u crveno prosvjedujući protiv rimskog domaćinstva međunarodnog filmskog festivala.

Pogledajte i ovaj video sa zagrebačkih fontana: 

Komentara 2

BF
bf2
14:48 27.10.2017.

samozvana lijeva inteligencija...

PO
pozornik66
13:22 27.10.2017.

Antifa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije