Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Lajčak:

"Zabrinjava stanje u BiH, glavne hrvatske stranke nisu u vlasti"

\'Miroslav Lajcak, the envoy of the Europen Union\'s foreign policy chief Catherine Ashton, speaks during a news conference in Tirana February 3, 2011. Lajcak arrived in Albania to lead negotiations b
Reuters/Pixsell
13.04.2011.
u 20:23

Miroslav Lajčak, upravni direktor EU za Balkan, izjavio je u Bruxellesu da je stanje u BiH iz dana u dan sve kaotičnije.

Nakon što je Bruxelles izribao visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka zbog miješanja u formiranje federalne vlade iz koje su istisnute vodeće hrvatske stranke, neki od vodećih EU diplomata za Balkan zbog toga pojačavaju zabrinutost.

Miroslav Lajčak, upravni direktor EU za Balkan, izjavio je u Bruxellesu da je stanje u BiH iz dana u dan sve kaotičnije. Lajčak je rekao da nikako nije dobro kad se iz ustanova vlasti isključe stranke koje imaju najveću podršku među građanima.

“U novu Vladu Federacije BiH nisu uključenje dvije glavne hrvatske stranke – HDZ i HDZ 1990, a to jednostavno nije dobro”, rekao je Miroslav Lajčak.

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za BiH Doris Pack ocijenila je pak da je stanje u BiH sve teže zbog sve većih etničkih podjela, dok političari istodobno ništa ne rade za obične građane. Zbog toga je D. Pack zatražila da se nađe načina kako bi se oni što odlučuju prisilili na odgovornost, čak i pod prijetnjom suspenzije fondova EU za BiH.

“U BiH se ne može ništa učiniti bez pritiska”, zaključila je Doris Pack i naglasila da je nužan novi napor međunarodne zajednice pa možda čak i “Dayton 2”.

Komentara 28

BK
B Kosa
21:45 13.04.2011.

Ni Lajcak nista nije uradijo za svoga mandata\' Zlo je svi gledaju svoje interese prija interesa Bosne ni sami nisu jedinstveni a da i negovorimo o bosanskim politicarima;

IB
istina_boli
08:29 14.04.2011.

Nerealno je ocekivat da ce do razrjesenja ovog problema doci bez krvi. Zato cuvajte Republiku Srpsku ko zjenicu oka jer ce ona biti spas mnogim Hrvatima u Bosni pod najezdom i torturom muslimanskih hordi ! Zivi bili pa vidjeli.

IM
imra
20:58 14.04.2011.

ta budala ne kuži da su upravo glavne rvacke stranke iz rvacke na vlasti jer su svi rvati iz bih u rvackoj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije