Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karl Nehammer

Austrijski ministar: 'Zabrinjava me stanje u Beču, ključ je u kažnjavanju'

Karl Nehammer (lijevo)
Foto: BKA - Andy Wenzel
03.05.2020.
u 14:17

U Austriji je zabilježeno ukupno 15.597 potvrđenih zaraza, a broj preminulih je u porastu i iznosi 598.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je u razgovoru za nedjeljno izdanje bečkog dnevnog lista „Kronen Zeitung“ rekao kako je zadovoljan razvojem epidemiološke situacije u zemlji i brojkama koje pokazuje stalan pad broja zaraženih koronavirusom u zemlji.

Pod naslovom „Nehammer: Nepoučljivima prijeti kazna od 25 eura“ i nadnaslovom „Briga za stanje u Beču“, austrijski ministar unutarnjih poslova jasno je dao na znanje da ga posebno zabrinjava Beč, gdje je zabilježeno i prethodnih dana potvrđeno čak 50 posto novih zaraza koronavirusom.

„Brine me razvoj situacije u Beču. Važno je zarazu brzo lokalizirati, kako bi se ju prekinulo – i tako spriječilo njeno daljnje širenje“, rekao je Nehammer. Istaknuo je kako je Containment „ključ“ sprečavanja daljnjeg širenja zaraze. Napomenuo je da se mora „još brže djelovati kako bi se utvrdilo tko je sve bio u kontaktu s zaraženom osobom i koje bi osobe uopće mogle biti zaražene“.

Video - Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

 

Osvrnuo se je i na ukidanje Vladinih mjera ograničenja kretanja u Austriji, koje su stupile na snagu 1. svibnja, ustvrdivši kako je posebno važno i nadalje se pridržavati obveznog nošenja maski, držanja fizičkog razmaka od najmanje metra i higijenskih mjere, kako bi se spriječilo „nove moguće slučajeve zaraze“.

„Mi smo za dijalog, ali i za konzekventno provođenje obveznih, ali nužnih ograničenja“, poručio je austrijski ministar unutarnjih poslova, poručivši, kako je rekao, onim „nepoučljivima“ da će za neposluh biti kažnjeni kaznom od 25 eura.

„Velika većina ljudi ponaša se odgovorno i paze jedni na druge. Hvala svima koji se pridržavaju nužnih odredbi“, rekao je Nehammer.

U nedjelju ujutro, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u Austriji je zabilježeno ukupno 15.597 potvrđenih zaraza (u Beču 2.529) i 13.228 ozdravljenih ( u Beču 1.827). Trenutačno je u austrijskim bolnicama još 422 osoba, uključujući i 114 na intenzivnoj skrbi. Njih 124 hospitalizirano u bečim bolnicama uključujući 22 pacijenta na intenzivnoj njezi. Podaci pokazuju da je broj preminulih u Austriji u daljnjem porastu i iznosi 598. Najviše smrtnih slučajeva je u Beču (135). Slijede Štajerska (133), Tirol (105) i Donja Austrija (92). Do sada je na koronavirus testirano ukupno 274.355 Austrijanaca, od čega 60.943 u Beču.

Reprodukcijski faktor koji je u Austriji niski i iznosi „samo“ oko 0,6, u Beču je gotovo 1, što znači da jedna osoba zarazi još jednu osobu. Ukoliko taj važan parametar za mjerenje širenja zaraze pređe brojku 1 , za Bečane će se, kako pišu austrijski mediji, sigurno morati uvesti dodatne mjere, kako bi se brzo i učinkovito spriječili mogući novi slučajevi zaraze koronavirusom.

Komentara 2

MO
morskival
09:59 04.05.2020.

U Austriji je opozicija protiv suludih mjera karantene. Zamjeraju vladi što su u početku plašili ljude da će umrijeti 100.000 ljudi. Sad kad se vidi da to nije istina mjere karantene ostaju i diktatura se nastavlja.

SO
Sotona
14:43 03.05.2020.

U Austriji je zabilježeni ukupno 15.597 potvrđenih zaraza, a broj preminulih je u porastu i iznosi 598 .. Da nema Korene bilo bi ih točno sad 595 .... da se razumijemo ali mi mladi se kao odjednom jako brinemo jerer se nismo hitjeli znali odlučili da se brinemo za cjepivo . Dali smo mafiji da na napravi Tamiflu i da nam ga prodaje idiotski skupo iako nije bilo pandemije . Sad kad treba sad bi prodavali ono od prije 22 godine ili 33 sto su se igrali isto preko 20 godina da spase crnce od Ebole . Ne njih nego ako nama bijelima netko to uvali , ne od mali nego od veliki neprijatelja ... Da se liječimo tjednima .......................i skrivamo mjesecima godinama ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije