Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još uvijek mali broj korisnika

Zaboravite na šaltere: Uz e-Građani mogu se riješiti čak 104 usluge, ove građani najčešće koriste

09.10.2022.
u 06:57

Online se, na primjer, danas može predati zahtjev za putovnicu ili vozačku dozvolu, naručiti pregled kod liječnika, prijaviti novorođenče, upisati dijete u dječji vrtić ili potpisati ugovor bez čitača. Preko mobilne aplikacije Certilia, koju preporučuje MUP, može se pristupiti portalu e-Građani putem mobitela, a za cijeli postupak treba samo osobna iskaznica s čipom, PIN omotnica i mobitel.

Komentara 6

Avatar Žabac
Žabac
09:38 09.10.2022.

Danas E-GRAĐANI, sutra E-novčanik, prekosutra E-NOVAC, keš nestaje!

OT
otrovnijezik
08:26 09.10.2022.

Ajme napretka. To znači smanjit će se županije, općine, gradovi, skupštine.... jednom riječju državni aparat?

DU
Deleted user
07:13 09.10.2022.

Jedan od notornih problema ove države je što se ne zna kome je više mučno u tim neizbježnim situacijama: da li hrv. građaninu ili građanki kad mora "pred šalter" ili šalterskom službeniku kad mu se netko od njih pojavi ispred stakla? Uglavnom, naša država nije u stanju ni izdavati dokumente svojim građanima, tko želi više o tome kako izgleda slika kaosa nek se osvrne u tražilicama za muke Tantalove da se građani naposljetku dočepaju dokumenata u Imotskom, primjerice. Nažalost, tako je. E dokumenti i slično su iz smjera da se olakša "uhljebništvo" državnim službenicima, nije to nada i utjeha hrv. građanima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?