Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECESIJA Globalna ekonomska kriza odrazila se i na stanje u školskim zahodima

Zabočki osnovci sami si moraju plaćati toaletni papir

19.12.2008.
u 17:27

Za razliku od drugih osnovaca diljem Lijepe Naše, učenici OŠ K. Š Gjalskog iz Zaboka ove godine morat će sami izdvojiti novac za potrošeni papir u školskom zahodu. Naime, požalili su nam se roditelji, svaki učenik za potrošeni zahodski papir u prvom polugodištu ove školske godine morat će izdvojiti 15 kuna te još dodatnih 15 kuna za drugo polugodište.

U prvih devet mjeseci mali Zabočani su debelo prebacili “normu” i potrošili toaletnog papira za 15.000 kuna.

Prijedlog ravnatelja
Stoga je ravnatelj Tomislav Polanović predložio, a Vijeće roditelja usvojilo prijedlog da odsad troškove toaletnog papira, papirnatih ubrusa i tekućih sapuna snose sami učenici. “Ministarstvo se stalno hvali kako je osnovno obrazovanje u Hrvatskoj besplatno, a eto, mi roditelji sad čak moramo plaćati i najobičniji zahodski papir.

Zašto u drugim školama roditelji ne moraju to plaćati, a mi u Zaboku moramo. Nije problem u 15 ili 30 kuna, ali ako pomnožimo 30 kuna s 800-injak učenika koliko ih ima zabočka škola dolazimo do iznosa od 24.000 kuna godišnje. Sumnjamo da zabočka djeca baš toliko mogu potrošiti, a ako i potroše pitamo zašto drugim školama taj novac daje Ministarstvo, a mi u Zaboku moramo sami plaćati” - rekla nam je jedna majka.

Povećana potrošnja
Ravnatelj Polanović kaže da zbog povećanje potrošnje toaletnog papira on samo dao prijedlog Vijeću roditelja koje broji predstavnike svih 37 odjeljenja i Vijeće je to i usvojilo.”Roditeljima ništa nije nametnuto, oni su se sami složili da to plaćaju. .” - rekao nam je ravnatelj.

Predsjednik Vijeća roditelja Davor Krajačić također ne vidi ništa sporno. “To je iznos od samo tri kune mjesečno. Prije su djeca toaletni papir i sapune nosila od kuće i kako bi tome stali na kraj jednostavno nam je lakše ovako. A mi možemo još jedino pitati za što će se onda trošiti novac koji u tu svrhu daje Ministarstvo?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije