Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO OSOBA OZLIJEĐENO

Zabilježen trenutak jakog potresa u Grčkoj: Poginula jedna osoba, uništene brojne zgrade

Potres Grčka
Foto: STEFANOS RAPANIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/10
27.09.2021.
u 10:53

Na društvenim je mrežama objavljen niz videozapisa trenutka potresa te fotografije koje prikazuju posljedice potresa

Četiri potresa pogodila su jutros Grčku u manje od sat vremena. Prvi je zabilježen u 8.17 sati, a njegova je magnituda bila 6,0 prema Richteru. Magnitude potresa koji su uslijedili bile su 3,7 pa 4,6 po Richteru te 3,0 prema Richteru.

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), građani su izvijestili kako je prvi potres bio vrlo jak te da je izazvao oštećenja na nekim starijima zgradama. Na društvenim je mrežama objavljen niz videozapisa trenutka potresa te fotografije koje prikazuju posljedice potresa.

Kako navodi grčki portal Skai.gr, jedna je osoba poginula u potresu. Riječ je o muškarcu koji je radio na održavanju crkve u Arkalochoriju.

Ozlijeđeno je još devet osoba, sedam s lakšim ogrebotinama i dvoje s prijelomima. 

"Neke stare kamene zgrade su oštećene, svi su izašli", "Cijela se kuća tresla, stvari su padale", "Vrlo jak potres! Gubili smo ravnotežu dok smo stajali", neki su od komentara na prvi današnji potres magnitude 6,0 po Richteru.  

Ključne riječi

Komentara 2

CK
CKI
11:32 27.09.2021.

Kud ćeš hrđo već na gvožđe. Kao i u našem slučaju.

DU
Deleted user
12:02 27.09.2021.

Izgleda da, hvala Bogu, nije dugo trajao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije