Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u odnosu na lani

Zabilježen porast kriminala u Požeško-slavonskoj županiji

radić, sabljak
Ljiljana Marić
17.04.2013.
u 17:08

Kriminal je porastao za 16 posto u prvom tromjesečju 2013. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine

– Kriminal na području Požeško-slavonske županije porastao je za 16 posto u prvom tromjesečju 2013. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine – kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na konferenciji za novinare.

U tom razdoblju počinjeno je 157 kaznenih djela, najviše iz područja općeg kriminaliteta. Slijedi organizirani kriminalitet, gospodarski, kriminalitet droga te prometa. Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima iznosi 3,4 milijuna kuna što je skoro za dva milijuna kuna više nego prošle godine.

U prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je i stotinu prekršaja narušavanja javnog reda i mira što je za 35 posto više nego lani. Najveći broj prekršaja zabilježen je na području gradova Požege, Pleternice, Pakraca i Kutjeva. Najčešće je bila riječ o tučnjavama, svađama i vikanju na javnom mjestu.

Isto tako bilo je i više prometnih nesreća, gotovo osam posto, u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je zabilježeno 127 prometnih nesreća u kojima je nastradala 61 osoba od kojih je jedna poginula. Najčešći uzrok nesrećama bila je neprilagođena brzina te nepoštovanje prednosti prolaska.

>>U gospodarskom kriminalu čak 260 posto veća šteta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije