Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal

U gospodarskom kriminalu čak 260 posto veća šteta

'03.09.2012., Cakovec - Krunoslav Gosaric najizgledniji je kandidat za novog nacelnika PU Medjimurske.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
12.04.2013.
u 19:14

Za sedam posto smanjen je broj prometnih nesreća, a broj poginulih manji je za trećinu, kaže statistika


Policijska uprava međimurska stanje sigurnosti u Međimurskoj županiji u prošloj godini ocijenila je dobrim. Broj prekršitelja javnog reda smanjen je za gotovo 14 posto. Za sedam posto smanjen je broj prometnih nesreća, a broj poginulih manji je za trećinu.

Kriminalistički je obrađeno 1897 kaznenih djela, jedan i pol posto više nego godinu prije. Razriješeno je njih 43 posto. U općem kriminalitetu zabilježeno je 1562 kaznena djela, što je 3,4 posto više. Drastično je porastao broj razbojništava, za čak 300 posto. Za petinu je povećan broj kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta, kojih je bilo 110. Počinjena je materijalna šteta u iznosu od 67 milijuna kuna, čak 48 milijuna kuna više!

Načelnik Krunoslav Gosarić pojašnjava da je povećan broj težih i složenijih oblika i kaznenih djela s elementima korupcije, što je utjecalo i na iznos štete. Prijavljene su 83 fizičke i 33 pravne osobe. Policija je zaprimila 26 prijava građana na rad službenika, desetak posto manje nego godinu prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije