Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Za zaposlenje u graničnoj policiji uzimali i do 10.000 eura, uhićeno više osoba

Više osumnjičenih osoba tereti se da su tijekom prošle i ove godine zahtijevali te primili novac kako bi osigurali prijam u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine
24. rujna 2021. u 20:51 9 komentara 3681 prikaza
bosanska policija
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Pripadnici Državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su u petak tri osobe od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH koji su uzimali mito za zaposlenje u toj policijskoj agenciji, a mediji nagađaju da se radilo o iznosima do čak 10.000 eura.

Više osumnjičenih osoba tereti se da su tijekom prošle i ove godine zahtijevali te primili novac kako bi osigurali prijam u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

Iz SIPA-e su priopćili da su njihovi službenici pretresli objekte na više lokacija izuzimajući dokaze za dalji postupak.

Pri pretresu policajci su uhitili tri osobe, od kojih su dvojica pripadnika Granične policije BiH koji su se nalazili u natječajnome povjerenstvu, a treći uhićeni bio je posrednik u podmićivanju.

Uhićene će nakon ispitivanja u prostorijama SIPA-e biti predani Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Mediji u Bosni i Hercegovini navode kako se za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH uzimao mito od 7.500 do čak 10.000 eura.

Varaždin: Predstavljanje kandidata Restart koalicije za III. izbornu jedinicu Renata Rašović Je li Matija Posavec moralna vertikala ili nula? OTVORENO Zaiskrilo između Grmoje i Spajića: 'Tada ste bili u Mostu i podupirali nas' Matija Posavec RAZGOVOR POSAVCA I NOVKOVIĆA Kako se zapošljavalo u Međimurskoj županiji: 'Promijeni pravilnik i donesi na potpis'
Drugačije izdanje
Aleksandar Stanković 'Nedjeljom u 2' vodio je iz svog doma: U zadnji tren sam saznao da imam koronu
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu
  • Tihi:

    Za zaposlenje u graničnoj policiji uzimali i do 10.000 eura, uhićeno više osoba,, U Bosni je sve jeftinije nego kod nas !!!

  • Habuhabuhabu:

    Sada će na rad u Njemačku. Kad završe sa zatvorom i obeštete državu.

  • Tonto:

    Meni je to ok. Kupiš radno mjesto, a poslije ga vjerovatno čuvaš da ga ne izgubi radi gluposti - poštenje nego da ga dobiješ radi stranačke iskaznice ili rodjačke veze.