Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBRINJAVANJE UGROŽENIH

Za stradale u potresu obnavljaju se dvije državne zgrade

U Petrinji se nastavlja rušenje kuća uništenih u potresu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
26.04.2021.
u 22:10

Objekti sa šest stanova bili su u planu za sanaciju u 2020., ali ona radi ušteda zbog COVID-a tada nije provedena

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje rekonstruirat će dvije stambene zgrade u državnom vlasništvu u Vojniću i Petrinji kako bi se u njih mogli smjestiti ljudi čije su kuće stradale u potresima koji su potkraj prošle godine pogodili područje Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Ukupna procijenjena vrijednost radova je 3,75 milijuna kuna plus PDV. Obnova i uređenje zgrade u Vojniću procijenjeni su na 1,85 milijuna kuna, a u Petrinji na 1,9 milijuna kuna. Obje zgrade uredit će se sa po tri stambene jedinice. U Središnjem državnom uredu kažu da te dvije zgrade nisu oštećene u nedavnim potresima.

Riječ je o objektima koji su bili u planu za sanaciju u 2020., ali zbog mjera ušteda u državnom proračunu zbog krize prouzročene pandemijom sanacija nije izvršena. Objekti i prije potresa nisu bili uporabljivi, odnosno nisu bili u funkciji stanovanja, a njihova obnova financirat će se novcem iz državnog proračuna koji je osigurao Središnji državni ured stavkom za stambeno zbrinjavanje i namijenjen je za sanaciju ili gradnju stambenih objekata u državnom vlasništvu, a na temelju Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

– Obnovom objekata Središnji državni ured raspolagat će sa šest stambenih jedinica u svrhu stambenog zbrinjavanja korisnika u svojoj nadležnosti, koje će Ured, sukladno propisanoj proceduri, ustupiti na korištenje stradalnicima od potresa – rekli su u Središnjem državnom uredu

VIDEO: Građani Petrinje prosvjeduju zbog spore obnove grada nakon potresa

Komentara 1

DU
Deleted user
07:35 27.04.2021.

Nadam se da će obitelj Žinić biti ponovo stambeno zbrinuta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije