Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravična nesreća

Za smrt triju kolegica na autocesti doznale tek sutradan

poginule
Foto: VL
12.01.2014.
u 20:30

Iako je ta dionica poznata po magli, te večeri kada su tri djevojke poginule magle nije bilo. Parkirani kamion bio je u kvaru i označen

Stravična pogibija triju mladih djevojaka na autocesti pokraj Kutine i dalje je tema svih razgovora stanovnika Sisačko-moslavačke županije.

Nisu imale šanse

Nesretni splet okolnosti doveo je do toga da opel corsa udari u kamion parkiran u zaustavnom traku, kada se corsa praktički podvukla ispod kamiona. Silina udara posljedično je uzrokovala takve ozljede triju djevojaka, za koje vatrogasci i djelatnici Hitne pomoći ističu da ih u karijeri nisu vidjeli. Ivana Repić (30), Samanta Herceg (28) i Tanja Glavaš (23) nisu imale šanse, kažu nam, za preživljavanje nesreće. Kako doznajemo, teretno je vozilo na zaustavnom traku autoceste Zagreb – Lipovac, nadomak izlaza za Kutinu, bilo zaustavljeno zbog kvara i bilo je propisno označeno.

Ivana Repić upravljala je corsom u smjeru Novske te je u jednom trenutku počela prestizati kolonu vozila. Na čelu te kolone bio je kamion, no očito se previše približila ogradi koja razdvaja prometne trakove. Lijevim je kotačima automobila zakačila travnatu površinu te izgubila nadzor nad vozilom. Corsa se zanijela udesno te se u zaustavnom traku zabila u parkirani kamion. Iako je taj dio autoceste poznat po magli, u trenutku nesreće magle nije bilo.

Obitelji poginulih djevojaka su u šoku, nespremne za bilo kakav razgovor o gubitku svojih kćeri. Najmlađa žrtva Tanja Glavaš bila je trudna, a Samanta Herceg bila je zaručena s dugogodišnjim dečkom. U šoku su i članovi zbora crkve Marije Snježne u Kutini, čija je članica bila Ivana Repić.

Povratak iz Ivanić Grada

Tri djevojke zajedno su radile u Ljekarnama Barišić u Kutini, a nesreća se dogodila kada su se vraćale iz posjeta kolegici u Ivanić Gradu, koja je nedavno postala majka. U istom posjetu bile su još četiri djelatnice iste ljekarne, no one su putovale u drugom automobilu, ispred poginulih djevojaka i do sljedećeg jutra nisu znale da su im kolegice poginule. Tužiteljstvo je naložilo obdukciju, a rezultati očevida još nisu poznati.

>>Tri djevojke vraćale 
se s babinja, zabile se u kamion i poginule

Komentara 5

OL
olovka
21:46 12.01.2014.

Ljudi bi morali da shvate "da nema nikakve razlike izmedu izgubljenog ljudskog zivota" auto ,rat ,bolest...sve su to necija dijeca ,prijatelji ,poznanici...

KR
krsniks
22:23 12.01.2014.

ovo je tragedija neslucenih razmjera. moja duboka sucut obiteljima.

GE
Georgina56
10:34 13.01.2014.

Brzina,cavrljanje u autu.....sucut obiteljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije