Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija pokraj Višnjana

Pronađen neočekivani krivac za smrt mladog para koji se ugušio u apartmanu

policija očevid
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL/Ilustracija
14.12.2016.
u 15:10

Dimnjak je u neispravnom stanju ostao u uporabi i kada su u apartmanu spavali Patrik i Lara. Došlo je do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala kroz elektroinstalacije i instalacije klimatizacijskog uređaja

Nakon provedene istrage smrti mladog para Patrika Blaška iz Poreča i Lare Nikolić iz Vrvara u agroturizmu Milena u Bačvi prije više od godinu dana, Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv dimnjačara (24). Tereti ga se za počinjenje kaznenog djela teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti. Zakon za to predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina, odnosno od jedne do osam godina.

Dimnjačara, neslužbeno doznaje Novi list, tada zaposlenog u tvrtki D.I.M.Š.O. iz mjesta Čavli, odvjetništvo tereti da je 18. srpnja 2015., dakle tri mjeseca prije tragedije, u turističko-ugostiteljskom objektu u Bačvi, obavljajući poslove dimnjačara, iz nehaja, propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka koji je spojen na plinski kotao, pa nije utvrdio da je dimnjak tehnički neispravan i nije obavijestio opskrbljivača da isključi dovod plina dok se dimovod ne dovede u ispravno stanje.

Dimnjak je u takvom neispravnom stanju ostao u uporabi pa je 25. listopada ujutro u apartmanu u kojem su spavali Patrik i Lara došlo do izlaska dimnih plinova iz dimovodnog kanala kroz elektroinstalacije i instalacije klimatizacijskog uređaja. "Time je znatno povećana koncentracija ugljikova monoksida, koji su navedene osobe udisale u apartmanu te su preminule zbog trovanja ugljikovim monoksidom", piše u optužnici.

U razjašnjenje tragične smrti mladog para uz istarsku policiju i Državno odvjetništvo od početka su bili uključeni vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. 

> > Mrtav mladi par našli u sobi nakon svadbe

Komentara 14

MI
mica1111
16:22 14.12.2016.

...pa ti reci da dimnjačar donosi sreću...

CU
cupus
18:10 14.12.2016.

Naravno da je kriv! Moras dobro raditi a posebno poslove koje mogu ugroziti ljude.

LE
lektor
20:25 14.12.2016.

Žrtveno janje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije