Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Za smrt 17-godišnje Nike Deković krivi su policajci

Nika Deković
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/7
13.12.2019.
u 21:57

Policajci dva tjedna nisu mogli pronaći Andriju Jauka koji je ubio Niku, a za kojeg je psihijatrica tražila da mu se oduzme pištolj budući da je radio kao zaštitar

Prema nepravomoćnoj presudi, Republika Hrvatska kriva je za Nike Deković (17) koju je 6. listopada 2008. godine ubio Andrija Jauk (25).

Sud je presudio kako su krivi policajci jer nisu na vrijeme oduzeli pištolj Jauku iako su imali dva tjedna i trebali su postupati žurno, pišu 24 sata.

Naime, zaštitar Andrija Jauk ubio je Niku, a potom je sebi pucao u glavu. Obitelj je godinu dana kasnije tužila državu jer je 19. rujna 2008. Andrijina psihijatrica Marina Bolanča s Rebra poslala dopis Odjelu za upravne poslove PU zagrebačke da Jauku hitno treba oduzeti pištolj i dozvolu za njega koju je dobio tri dana ranije.

Tri dana nakon dopisa policajci iz postaje Črnomerec na čijem je području živio krenuli su u potragu za Jaukom. Nisu ga uspjeli pronaći 14 dana, a na poslu u Nami na Kvatriću gdje je radio nisu ga ni tražili.

Sud smatra da je psihijatrica učinila sve da upozori na promjene Jaukova psihičkog stanja zbog čega je odbila odštetni zahtjev u odnosu na bolnicu. Za duševne boli država će Nikinim roditeljima morati platiti odštetu u iznosu od 225.000 kuna, sestri, bratu i baki, koja stanuje na istoj adresi i s Nikom je bila jako bliska, 75.000 kuna, a morat će pokriti i materijalne troškove pogreba te sudskog postupka.

Ključne riječi

Komentara 4

ZO
Zooltan
02:11 14.12.2019.

koliko će uzeti advokati, pametnom dosta

VO
vorda400
23:15 13.12.2019.

Ko da bi tog manijaka to zaustavilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije