Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rekordi

Za šest mjeseci prihodi od stranih turista 3,85 milijardi eura

Dubrovnik i posljednjih dana rujna pun turista kao tijekom sezone
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
30.09.2023.
u 12:00

Inače, samo tijekom drugog tromjesečja 2023. godine prihodi od stranih turista dosegnuli su 3,18 milijardi eura i  494,2 milijuna više nego u travnju, svibnju i lipnju prošle godine

U prvoj polovici ove godine od stranih turista Hrvatska je uprihodila 3,85 milijardi eura i 21,4 posto, odnosno 678 milijuna eura više nego u istom razdoblju lani, podaci su  Hrvatske narodne banke. Prošla godine je, inače, po prihodima bila rekordna i nadmašila je dotad najunosniju 2019. godinu.

- Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci - ističe ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je jučer i zahvalila svim djelatnicima u turističkom sektoru 'na trudu i angažiranosti kojima hrvatski turizam čine konkurentnim, a Hrvatsku jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija'.

- Vlada Republike Hrvatske je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma - poručila je ministrica N.  Brnjac.

Inače, samo tijekom drugog tromjesečja 2023. godine prihodi od stranih turista dosegnuli su 3,18 milijardi eura i  494,2 milijuna više nego u travnju, svibnju i lipnju prošle godine. U postocima, rast iznosi 18,4 posto.

GALERIJA Ljeto u Hrvatskoj

Dubrovnik i posljednjih dana rujna pun turista kao tijekom sezone
1/23
Ključne riječi

Komentara 2

VJ
Veli Jože
13:42 01.10.2023.

Glavno da se ima.Nekako će se već potrošiti.

LA
lakočemo
13:07 30.09.2023.

3.8 milijardi i nas ima oko 4 miliona ,pa mi bi svi trebali imati standard života ko mali bogovi ,gdje ta lova ide da mi je znati!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije