Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računi i dalje pod blokadom

Za savjete u Dinamu Mamić dobiva više od 30.000 kuna

Zdravko Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
05.05.2016.
u 21:15

Zdravko Mamić postao je savjetnik kluba u veljači, kada je dao ostavku na mjesto izvršnog predsjednika kako bi izbjegao mjera suda

Kada je Zdravko Mamić u veljači ove godine urbi et orbi objavio da daje ostavku na mjesto izvršnog predsjednika GNK Dinama, i to kako bi postao klupski savjetnik, javnost je taj njegov potez okarakterizirala kao paradnu ostavku kojoj je cilj bio da Mamić na elegantan način zaobiđe sudsku zabranu obnašanja poslova u Dinamu. Jer u tom je trenutku na slobodi bio uz jamstvo od 14 milijuna kuna te mjere opreza koje su mu zabranjivale kontakte s pojedinim svjedocima i zabranu obnašanja poslova u GNK Dinamu.

Lukrativna promjena

No koji mjesec kasnije ispostavilo se da je Mamićeva promjena funkcije u klubu bila prilično – lukrativna. Naime, prema informaciji iz povjerljivog izvora, Mamićeva plaća savjetnika iznosi malo više od 30.000 kuna. Ilustracije radi, dok je bio izvršni predsjednik Dinama plaća mu je bila 12.000 kuna, što znači da se savjetnički posao Mamiću u financijskom smislu isplati više nego dvostruko.

Kolika su Mamićeva sadašnja primanja te zašto postoji toliki nerazmjer između plaće izvršnog predsjednika i plaće savjetnika, odnosno u poslovima koje obavlja ista osoba, pokušali smo doznati i u Dinamu. No glasnogovornica plavih Sandra Špičić odgovorila je da su plaće zaposlenika GNK Dinama poslovna tajna te da nijedan od iznesenih podataka nije točan. Na primjedbu da je Zdravko Mamić u siječnju ove godine na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gdje mu se sudi zbog prijetnje, na pitanje sutkinje o osobnim primanjima, kazao da kao izvršni predsjednik GNK Dinama ima plaću od 12.000 kuna, te da je riječ o podatku koji je ušao u sudski zapisnik, Sandra Špičić odgovorila je:

– Očito je to tolika poslovna tajna da čak ni ja ne znam točnu informaciju.

Inače, bio izvršni dopredsjednik ili savjetnik u GNK Dinamu, činjenica da ima sudsku zabranu obnašanja poslova u klubu, Zdravka Mamića očito jako živcira, pa je njegova obrana početkom travnja tražila da sud ukine tu mjeru opreza. Zahtjev su obrazložili navodima da je podnošenjem ostavke na funkciju izvršnog predsjednika, takva mjera opreza postala bespredmetna. Na takav zahtjev obrane, USKOK je odgovorio svojim zahtjevom u kojem je tražio ne da Mamiću mjera opreza ostane već da se proširi na sve poslove i funkcije koje obnaša u GNK Dinamu.

Mjera opreza ostaje

USKOK je tražio i da se Mamiću zabrani ulazak na maksimirski stadion. No sutkinja istrage odbila je i zahtjev USKOK-a i zahtjev Mamićeve obrane, što znači da je na snazi i dalje još prije određena mjera opreza. U međuvremenu, USKOK je prije desetak dana protiv Mamića, njegova brata Zorana, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara podigao optužnicu kojom ih tereti da su GNK Dinamo oštetili za 115 milijuna kuna, a proračun za 12,2 milijuna kuna.

Spis je odlukom Vrhovnog suda sa zagrebačkog Županijskog suda delegiran u Osijek, gdje će se spomenutoj četvorci suditi. Istodobno, protiv braće Mamić i Vrbanovića te još nekoliko osoba još se vodi i istraga za izvlačenje dodatnih 80 milijuna kuna iz GNK Dinama.•  

>>  Mamiću plaća skočila s 12 na 30 tisuća!

>> Zdravko Mamić veselio se što mu neće suditi sudac koji je u zatvor poslao i Željka Sabu

Komentara 29

ZO
zoom
08:17 06.05.2016.

donedavni predsjednik hajduka brbić je imao 30.000 kuna kao što je tek sada dobio mamić, a brbićevi rezultati (hahaha-nema ih) ne mogu se uopće uspoređivati s mamićem koji iza sebe ima 11 (jedanaest) uzastopnih naslova prvaka HR + preko milijardu kuna prihoda dinamu od transfera igrača u inozemstvo!!! dakle mamić je svoju plaću više nego zaradio i opravdao svaku lipu! uostalom zastupnici u saboru koji u 4 godine ni jednom usta ne otvore dobivaju 15.000 kn mjesečno+troškove stanovanja+troškove odvojenog života+režije itd.!!!

MX
Mister X
22:08 05.05.2016.

Za usporedbu sa Uli Hoenesom koji je zaborvio platuti porez na pišljivih 28 miliona eura u Hrvatskoj samo nešto preko 2 miljarde kuna ! E bogami je nekih par mjeseci odležao u zatvoru i potom naravno pušten.. Tamo se cijenee ljudi koji su stvorili nešto i doprinjeli svojoj državci miliione milijarde. Kod na s je vesli lov na svakoga Hrvata i brzi smo da ih optužimo da su dobili mito iako svjedoci smju lagati u lice suce i svu stoku sitnog zauba balkanije da se cijeli svejt smije ; i ne moraju da vrate mito dovoljno je da ga obečaju suscu i javnosti malo sutra .. I da ga tzadrže za nagradu zbog velike iskrenosti .Što su optužili premijera Sanadera ... To je balkanska pravda i zakon ... Sad jedva čekam da linćuju i hrvatskog branitelja Z. Mamića !!!!

BJ
Bjelovar112
07:36 06.05.2016.

opet se brisu komentari zasto ? Maminjo je to vidio od Recepcionara pa zasto i on ne bi imaju bolje rezultate i financijski su stabilniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije