Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hassan Haidar Diab:
Povratak na članak

Za razliku od Petra, obišao sam sva ratišta Bliskog istoka i uvijek pisao - istinu

Moje pitanje Petru je da li je ikada posjetio bilo koju od tih zemalja i sam se uvjerio u stvarno stanje i činjenice ili je svoje zaključke donio na temelju čitanja onih članaka u kojima se striktno piše protiv sirijskog i iranskog režima?

Komentari 42

NE
Nemojtimenimojneme
20:54 15.01.2020.

Najviše me čudi da ga brine mišljenje "novinara" sa Indexa. Ti su novinari jednako koliko je Ava Karabatić uvažena političarka.

VL
BF
bf2
21:11 15.01.2020.

index je mjerilo instant žutog novinarstva i ničega više...danas se svaka šuša proglašava nekakvom moralnom vertikalom društva,a nije u stanju napisati suvisli i objektivni članak.

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
20:35 15.01.2020.

Samim time što netko piše za Imbex apsolutni argument je da me ne zanima.

VL
Avatar lvan12
lvan12
22:04 15.01.2020.

Puna podrška Hassanu u njegovom novinarskom radu! Mi koji dugo godina pratimo zbivanja na bliskom istoku znamo raspoznati propagandna piskarala (zajedno sa njihovim klonovima po komentarima), od nezavisnog novinara koji traži istinu na terenu kako bi je prenio svim čitateljima.. Samo nastavi dalje sa sjajnim poslom, uvijek rado pročitam tvoje članke.

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
20:16 15.01.2020.

Večernjakov "stručnjak za Bliski istok"...jedino što mu dajem za pravo da je popljuvao imbexovo piskaralo; inače ja imbex ne čitam već godinama, neće ta gamad od mojih klikova živiti-neka ih plaćaju strane obavještajne službe i gazda soroš

VL
BA
Barbasmora
19:41 15.01.2020.

Petar, pravi domoljubni balkanac! Sve zna i pametniji od svih! Zasto da izadje sa Balkana na "teren" i ugrozi sebe i svoju "istinu"?

VL
Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
20:18 15.01.2020.

Petar Stošić iliti Jihadi Perica.

VL
Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
19:54 15.01.2020.

Ne bih o "istinama" jednog ili drugog, ali svakako je zanimljivije čitati istraživačkog novinara, nego piskaralo iz fotelje-po nalogu. Mogu samo reći, pravda je Hrvatima u BiH nedostižna, a država u kojoj žive je nastala na zločinima muslimanske strane kontraa kršćana... i kog boli kiki jesu li krvoloci šijiti ili suniti, sve je to ista krvoločna gamad!

VL
MA
markecb
00:53 16.01.2020.

Index i novinarstvo su oksimoron i tu bi svaka priča trebala prestati. A poštovani Hasane - okrećući se za svakim cukinom i u ovom slučaju, ipak cukicom koji zalaje nećete nikad stići pisati ono što doista dobro znate - reportaže i intervjue u kojima mi čitatelji uživamo i jedva čekamo sljedeći.

VL
ZA
zagabria2
20:31 15.01.2020.

Sve je jasno. Stošić je srpsko prezime i lik djeluje iz velikosroske pozicije otcjepljenja Republike Srpske i prključenja tzv. Velikoj Srbiji. Uvijek isti rukopis, isti ton, iste teze i optužbe. Njima odgovara ocrnjivatii muslimane u BIH jer time tobože opravdavaju svoju želju da se kao ugnjetavani odvoje i priključe Srbiji. Prozirno, nikako da pronađu neku lukaviju taktiku

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:19 15.01.2020.

Novinari tog Indexa su dobro financijski kompenzirani propagandisti koji pakiraju informacije i ideje poput proizvoda za masovnu potrosnju! Njihov cilj je pretvoriti bogato i raznoliko ljudsko iskustvo u bezukusnu i bezbojnu intelektualnu kašu, a zatim tu kašu uciniti ukusnijom raznim umjetnim dodacima! Napredak tehnologije trebao je osloboditi covjecanstvo, a umjesto toga stvorio je nevidljive lance... u vidu "novinara" koji uz jutarnju kavicu svrljaju internetom i onda sve sto pronadju u "uglednim" medijima jednostavno prepisuju ili interpretiraju na neki "svoj", njihovim sponzorima prihvatljiv nacin. "Foie gras" se smatra francuskom gastronomskom poslasticom... od koje su novanarcici poput onih iz Indexa kreirali sinonim za novi oblik medijske perverznosti. U tom procesu guske se hrane na silu sve dok ta prekomjerna hrana ne izazove cirozu jetre... Na mnogo nacina, distributeri Sorosevih informacija koriste slicnu tehniku hranjenja ljudskog mozga..., i zato Hrvatska danas konkurira New Zealandu po broju ovaca...

VL
DU
Deleted user
20:19 15.01.2020.

Novinar tvrdi da je obišao sva bojišta na Bliskom istoku ? Time opravdava glorifikaciju generala Al Qudsa (arab. ime grada Jeruzalema)? Pitao bi ga: da li je obišao i srednjobosansku bojišnicu 93.? Bio u kampu odreda "El mudžahid" u Vozući? Da li vidio odsječene hrvatske i srpske glave? Još je sramnija činjenica da međunarodna zajednica dozvoljava javno djelovanje AID-ovcu Šefiku Džaferoviću.Ratnom načelniku Centra službi sigurnosti Zenice tzv.A-BIH.Današnjem članu predsjedništva iz red bošnjačkog naroda.On je izravno odgovoran za ratne zločine u središnjoj Bosni!

VL
Avatar Proleter
Proleter
23:01 15.01.2020.

Gospon Haidar, šta vam je trebalo da nasjednete na provokaciju jedne gnjide?

VL
FE
fefellerunt
22:11 15.01.2020.

Hasan Diab je jedan od najbvoljih novinara u Hrvatskoj, to se može zaključiti i po tome što još nije dobio nijednu nagradu kao npr. Šprajc, Stanković , Babić i slični. N emogu razumjeti zašto se čovjek uopće spušta na takoo nizak nivo raspravljanja sa spodobama iz indexa ili bilo kojeg drugog sličnog portala. Nije s emoralo obići navedena ratišta, dovoljno je bilo površno pratiti situaciju da se zna kako se razvio ISIl, sa tallibanima na području bliskog istoka i sjeverne afrike i uz čiju potporu . Objektivno i analitičko prosuđivanje je nemoguće očekivati od 99% hrvatskih kvazinovinara što zbog njihovog karaktera ( pohlepe, licemjerstva, lažljivosti, poltronstva), što zbog njihove umne ograničenosti (zato paraziti u obrzaovnaju i moraju imati veće plaće jer omogućavaju da se dpplomira na hrvtaskim fakultetima i ako je IQ< 90) . Neka se Hasan samo prisjeti koliko su trdua kvazinovinarčići uložili u blaćenju i omalovažavanju DR-a i ranitleja, te HV-a općenito , pa će mu valjda biti jasnije i zašto se pljuje po njegovim ćlancima

VL
Avatar nisam..robot
nisam..robot
20:01 15.01.2020.

Apsolutno se slazem u ovome slucaju sa Hassanom Diabom. Ali samo u vezi njegovoga izvjestavanja konflikta u bliskom istoku. Moglo se bas i pratiti kako je njegov pogled na tamosnju politicku situaciju godinama sazrijevao (u prvim godinama je bio totalni anti-assadist, danas je pro assadovac). U vezi Hrvatske koja ga je primila, skolovala i odhranila mislim da je Hassan apsolutna nula od covjeka, ne smijem tocno reci jer ce me banirati. Onaj njegov intervju sa Pupovcem mi je otvorio oci koliko Hassan prezire Hrvate i Hrvatsku. U vezi toga ni Index nije gori od njega.

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
21:09 15.01.2020.

Kasim je bio u BiH, jeli tako? Bio je na strani neprijatelja. Prema tome kriv je. Olakotna okolnost mu je što se borio protiv terorista i na strani Assada. Olakotna okolnost i to što je šef Hezbolaha u koaliciji s kršćanima. Međutim, protiv su braće Izraelaca i kad pobijede Sunije okrenut će se opet protiv kršćana.

VL
DU
Deleted user
20:09 15.01.2020.

Novinar se susretao s iranskim generalom koji je prema tvrdnjama Kongresa SAD-a (9.siječnja) planirao terorističke napade u BIH? Da se zapitaš?

VL
II
iifever2
21:29 15.01.2020.

osvrt prepun logickih pogresaka. jos cekamo na te mahom spomenute cinjenice. usput receno, da li je nesto cinjenica ne ovisi o tocki gledista ili necijim putovanjima po iranu i siriji vec dokazima XD

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:20 16.01.2020.

Ajmo ovako: Svibanj 2019 Iran bez povoda napada tankere u zaljevu Lipanj 2019 Iran rusi US dron Srpanj 2019 Iran zarobljava britanski tanker Kolovoz 2019 Iran vrsi javnu smrtnu kaznu nad tri osobe osudjene za to sto su homoseksualci. Dva muskarca bacena su na beton s minareta djamije, jedna zena je kamenovana. Rujan 2019 Iran napada Saudijsku naftnu kompaniju Prosinac 2019 Iran napada US vojne baze u Iraku Prosinac 2019 Iran napada US ambasadu u Iraku Sijecanj 2020 Amerika napada i ubija terorista kohi je iza svih tih dogadjaja a uz put i organizatora napada na ambasadu u Teheranu u doba dolaska Homeinija na vlast. Vise od 60 zapislenika drzi kao taoce vise od 2 mjeseca. Sijecanj 2020 Iran rusi civilni putnicki zrakoplov pobivsi sve putnike i posadu. A Haso i liberalbi mediji krive za sve Americkog Predsjednika.

VL
CH
chambakchelo
21:58 15.01.2020.

Ajme mene. Udario šaptač koza na drugog šaptača koza. Brat na brata l.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.