Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što će sve Agencija raditi
Povratak na članak

Za razbijanje mitova o skladištenju otpada iz Krškog dva milijuna kuna

Lokalno stanovništvo nekoliko je puta prosvjedovalo protiv skladištenja na Trgovskoj gori

Komentari 28

TA
Talleyard
09:25 31.07.2020.

Ako Slovencima ne smeta, zašto bi nama ? Radi se o našem otpadu . Bilo gdje u Hrvatskoj manje je opasno od Krškog, koji je blizu Zagreba i uzvodno.. Zašto skupo plaćati, a nećemo imati ni mogućnosti vršiti adekvatnu kontrolu.

VL
SI
sisavac
09:09 31.07.2020.

nakon fukušime je o nuklearkama općenito teško govoriti, a još uvijek nas plaše nesrećom u černobilu... objektivno, skladištenje iskorištenog goriva iz nuklearke, slabo i srednje radioaktivno, u današnje vrijeme, je totalno sigurno. sa nekoliko zaštitnih 'obruča', u idućih 100 godina se ne može dogoditi ništa, a u narednih 500 također, jer valjda ćemo nešto i razviti za obradu i ponovno iskorištavanje tog goriva, koje još ima 'žara'! ovo je dobitak. napokon ulazimo u klub velikih. i krajnji čas da počnemo razvijati i mi neku nuklearnu tehnologiju. sunce i vjetar su samo potpora, oni nisu i ne mogu biti glavni izvori energije.

VL
MM
Marljivi mrav
09:30 31.07.2020.

Mogli ste sa dva miljuna kuna zbrinut one koji žive naj bliže i problem rješen! Reklama je bitnija👍

VL
ST
stefj
09:15 31.07.2020.

Eh da, nuklearke su i dalje najčišči način dobivanja el. energije. Utjecaja na okoliš nema, jedino što se treba paziti na otpad. Šteta što u energetskom planu nema izgradnje jedne nuklearke, to bi dugoročno riješilo probleme Hrvatske s uvozom el. energije... Jeftinije, efikasnije i čišće od bilo kojeg drugog oblika proizvodnje struje (osim možda hidroelektrana, ali iste imaju veći utjecaj na okoliš).

VL
MH
Max_Headroom
23:44 02.11.2021.

Za razbijanje mitova o skladištenju nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada guglajte npr. "rudnik soli Asse" i "slučaj Litvinenko".

VL
MM
Marljivi mrav
09:34 31.07.2020.

Uvozna kupljena struja je za nas naj zdravija nema otpada!

VL
MM
Marljivi mrav
09:35 31.07.2020.

U raketu i lansirat na sunce...

VL
DU
Deleted user
09:31 31.07.2020.

To je takozvano "MALORADIOAKTIVNO" gorivo.Skor da ne zrači.Nema razloga za brigu. Čak je i korisno.Obogaćuje prirodu.Vrijeme poluraspada atoma urana svega je nekoliko tisuća godina. Amerikanci su obogatili Kosovo i Srbiju s nekoliko stotina kilograma osiromašenog "maloradioaktivnog" urana - pa? Što im fali?Još su živi.

VL
SE
sebaa
09:18 31.07.2020.

Ako nema opasnosti, skladištite u Zaprešiću.. Zagrebu.. nema troškova prijevoza.

VL
DU
Deleted user
09:34 31.07.2020.

Kad oko Une lagerujemo migrante možemo i maloradioaktivni uran.Biščani su ionako ničiji.Nit su naši,nit su Alijini još manje Slobini. Bacit to tamo i Bog te veselija.

VL
DU
Deleted user
09:39 31.07.2020.

Zašto su baš izabrali Trgovsku goru? Dodik će to stopirat..U ovakvoj konstelaciji snaga u BiH Dodik ima mehanizme kojima može ugorozit hrvatske interese. Vidjeli smo svi kako je trgovao mostom na Savi za onaj u Pelješcu. Piši propalo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.