Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Za radno mjesto gradonačelnika – javni natječaj

Mogu biti građani Gorice, ne stariji od 50 godina, koji nisu bili u strankama
05. veljače 2013. u 12:00 2 komentara 24 prikaza
Velika Gorica Portal
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Velikogorički inovatori, privatni liječnici, optičari, pekari, informatičari, slastičari, zlatari, ugostitelji, prijevoznici i drugi obrtnici i poduzetnici koji će nezavisnom listom izaći na lokalne izbore u šestom po veličini gradu u Hrvatskoj, osim za mjesta u Gradskom vijeću, borit će se i za preuzimanje gradonačelničke fotelje.

Svog će kandidata pronaći – otvorenim natječajem!

Neće biti slučajno

Priliku za radno mjesto prvog čovjeka Velike Gorice dobit će tako svi zainteresirani građani koji imaju želju i ambiciju promijeniti postojeću političku scenu.

– Ove izbore nećemo prepustiti slučaju. Želimo iznjedriti najboljeg kandidata kojeg ćemo kasnije samo potvrditi na izborima. Takav oblik izravne demokracije nije utopija, već realna mogućnost, a koriste je zemlje koje nisu mogle izaći na kraj s korupcijom. To je prava prilika svakom od nas da za što bolje sutra predloži ili se i sam kandidira za spomenuto mjesto – poručuje predsjednik HOP-a Zoran Žic.

Kandidati moraju zadovoljiti jasne uvjete, no svima koji se požele prijaviti mora biti jasno – mjesto prvog čovjeka grada Velike Gorice pripast će onom zainteresiranom građaninu koji dosad nije bio član ni jedne političke stranke.

Spremnost da na izborima ponude osobu koja nema političkog iskustva ne smatraju lošom, dapače, samouvjereno poručuju da su upravo poduzetnici i građani koji su se održali u vremenima krize pravi čarobnjaci koji bolje od svih znaju raspolagati onim što imaju.

– Oni koji su u ovim teškim vremenima ostali na nogama otvorenih obrta, koji pune gradski proračun, plaćaju porez i prirez i svoje račune već su tom vještinom pokazali da su i više nego sposobni voditi obrt, a time i održati ono što je najbitnije – radna mjesta i proizvodnju, koja nam nedostaje – poručuju 233 velikogorička obrtnika.

Kandidati koji se požele prijaviti moraju živjeti u Velikoj Gorici, imati od 25 do 50 godina, srednju, višu ili visoku stručnu spremu, hrvatsko državljanstvo te izražene komunikacijske i organizacijske sposobnosti. Vjeroispovijest kandidata poduzetnicima i obrtnicima nije bitna!

Cilj nam je bolje sutra!

– Kako za svake tako i za ove izbore nama građanima nudi se lijeva ili desna opcija, odnosno da biramo kandidata koji nam je praktički serviran i koji u konačnici i ne može služiti nama građanima, nego interesnoj skupini koja ga je kandidirala. Sistem je već svima jasan: interesne skupine omoguće vam vlast, vi njima naknadno vraćate, a građani su – višak! Vidimo to svake četiri godine ili na isteku mandata vladajućih. Jednostavno želimo promijeniti stvari jer svi mi u ovom gradu imamo djecu, roditelje, prijatelje i cilj nam je isti – bolje sutra – poručuju članovi udruge Hrvatskih obrtnika i poduzetnika.

Kandidati već sada mogu slati svoje životopise, priložiti svu potrebnu dokumentaciju, fotografiju te kraći opis s planovima i ciljevima kojima bi unaprijedili funkcioniranje grada, na adresu: postanigradonacelnik@gmail.com.

Prijave se primaju i na stranici na Facebooku “Postani gradonačelnik” na kojoj će biti predstavljeni svi prijavljeni kandidati. Nakon što se prijave, kandidati će već potkraj veljače biti pozvani na prvi razgovor, nakon kojega slijedi uži izbor u kojem će se naći pet najboljih.

– Prvih pet kandidata koji će dobiti najviše glasova izaći će pred komisiju koju će činiti građani i članovi udruge HOP, te će najbolji kandidat biti izabran i predstavljati građane Velike Gorice kao nezavisni kandidat za gradonačelnika – opisuje uvjete natječaja predsjednik udruge Zoran Žic.

>> Frizeri i slastičari žele odlučivati o gradskoj blagajni

“Trebamo pokrenuti proizvodnju&rdq

“Trebamo pokrenuti proizvodnju”

Iako ne otkrivaju puno o svome potencijalnom programu koji bi ponudili, poručuju da će se zalagati za to da se proizvodi i usluge lokalnih obrtnika i poduzetnika istaknu u prvi plan – borit će se, naime, da se njihovi proizvodi prodaju u drugim gradovima i državama.

– Pokrenemo li proizvodnju, svjesni smo da ćemo time otvoriti i nova radna mjesta te povećati prihode u proračunu – kažu.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • trante:

    Ideja je dobra, sve je bolje od već viđenoga... Samo napred mladiću!

  • Avatar Vucibatina
    Vucibatina:

    Javni natječaj za javni posel u javnoj ustanovi ?