Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za vlast

Frizeri i slastičari žele odlučivati o gradskoj blagajni

'09.06.2012., Velika Gorica - Prosvjed vlasnika lokala na trznom centru Velika Gorica zbog dogradnje trznice za koju nije izdana gradjevinska dozvola.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
14.01.2013.
u 17:00


S planovima će upoznati građane, pa će odlučiti hoće li iste liste biti i u Zagrebu i Zadru

U utrku za predstavničku vlast i mjesta u velikogoričkome Gradskome vijeću na lokalnim izborima u svibnju kreću lokalni obrtnici i poduzetnici. Dosta im je, kažu, puniti proračun, a ne sudjelovati u razvoju grada u kojem žive i posluju.

Riječ je o 233 velikogorička obrtnika okupljena u nacionalnu udrugu Hrvatskih obrtnika i poduzetnika (HOP), a uz Veliku Goricu, formiranje nezavisne liste planirano je u Zadru i u Zagrebu, gdje udruga također ima svoje predstavnike i članove.

Nude nešto novo

Riječ je o brojnim slastičarima, mesarima, informatičarima, inovatorima, privatnim liječnicima, optičarima, pekarima, prijevoznicima, frizerima, trgovcima i građevinarima koji očekuju da će nakon izbora osvojiti mjesta u Vijeću i tako izravno krojiti politiku koja će im ići na ruku – razvoj obrtništva, poduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta.

– Obrtnici i poduzetnici zapošljavaju ljude i pune gradski proračun i smatramo da imamo pravo sudjelovati u razvoju grada u kojem živimo i plaćamo porez, prirez, naknadu za turističku zajednicu, spomeničku rentu i ostala davanja prema gradu – poručuju.

Kažu da građanima žele ponuditi nešto sasvim novo, drukčije vođenje grada, ali i drugačiji gradski proračun.

Pokretanje proizvodnje

– Nećemo privlačiti investicije tako da dovodimo strane trgovačke lance nego ćemo se boriti da se naši proizvodi prodaju u drugim gradovima i državama. Otvarat ćemo radna mjesta u proizvodnji i širiti prodajne kanale. Ako pokrenemo proizvodnju, svjesni smo da ćemo time otvoriti i nova radna mjesta te povećati prihode u gradskom proračunu – jasni su udruženi obrtnici.

Sredinom ovog tjedna pokrenut će i anketu, upoznavajući građane s planovima i ciljevima, a nakon dobivenih rezultata slijedi konačni dogovor – idu li u borbu za glasove samo u Velikoj Gorici ili i u Zagrebu i u Zadru.

Još uvijek, kako barem poručuju, nije dogovoreno tko će od obrtnika i poduzetnika biti nositelj liste za Veliku Goricu.

– Mi obrtnici i poduzetnici imamo iskustva u stvaranju novih vrijednosti i nas bi bilo sramota hvaliti se u kampanji kako smo, recimo, asfaltirali cestu s novcem građana. Ako si postavljen na mjesto s kojeg upravljaš novcem građana, sama logika nalaže da je za očekivati obavljanje ovakvih komunalnih radnji, no pitanje je znaju li sadašnji političari stvoriti novu vrijednost? S obzirom na viđeno, možemo reći da ne znaju – zaključuju.

>> Velika Gorica dobiva šetnicu, a planira se i novo središte grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije