Naslovnica Vijesti Crna kronika

Za prijevoz u Sloveniju od imigranata traže 2000 eura po osobi

Međimurje je ponovno “atraktivna” destinacija za krijumčare ljudima, no za razliku od 90-ih godina, ovaj put ilegalce prevoze stranci, a ne domaći
15. svibnja 2019. u 08:25 3 komentara 816 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bio je to riskantan potez koji se na kraju nije isplatio. Vozač (51) iz Srbije u kombi Renault Kangoo slovenskih registarskih oznaka utrpao je čak deset ilegalnih imigranata i već je stigao blizu hrvatsko-slovenske granice kad je jučer oko 7 sati sletio u jarak pokraj ceste u Železnoj Gori u Međimurskoj županiji. Izgubio je, vjerojatno zbog prevelike brzine, kontrolu nad kombijem u zavoju.

Prevrnulo se vozilo s migrantima Prometna nesreća S ceste sletjelo vozilo s ilegalnim migrantima

Lakše ozljede Pakistanaca

Policija je zatekla čak 10 osoba koje su s nekoliko vozila hitne medicinske pomoći prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su, srećom, lakše ozlijeđeni.

– Vozač i devet putnika privedeni su u prostorije Policijske uprave međimurske, dok je jedan putnik zadržan na bolničkom promatranju – kažu u PU međimurskoj.

Na vozilu je oznaka slovenske rent-a-car agencije.

Međimurje je ponovno “atraktivna” destinacija za krijumčare ljudima, no za razliku od 90-ih godina, ovaj put ilegalce prevoze stranci, a ne domaći. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je nedavno optužnicu protiv 45-godišnje državljanke Srbije koja je 5. travnja 2019. za obećanu nagradu od 2000 eura po osobi na području između Nove Gradiške i Novske preuzela državljane Iraka bez putnih isprava i viza.

Ilustracija Tragična smrt Migranti se ugušili u Bihaću: pronađena tri spaljena tijela

Pokušala ih je prebaciti u Sloveniju, no policija ju je zaustavila na graničnom prijelazu Banfi nedaleko od Železne Gore u kojoj je jučer sletio kombi s Pakistancima.

Odobrili 609 zahtjeva za azil

Prošle godine MUP je zabilježio 8207 slučajeva ilegalnih prelazaka, što je 70 posto više nego 2017. godine. Protiv ilegalaca u upravnom postupku donose se odluke o povratku sukladno Zakonu o strancima, a one koji zatraže međunarodnu zaštitu smješta se u prihvatilište za tražitelje azila. Prošle godine zabilježeno je 1068 tražitelja međunarodne zaštite u Hrvatskoj, a u treće zemlje vraćeno je 1438 osoba. Odobreno je 609 zahtjeva za azil (413 muškaraca i 196 žena) i 141 supsidijarna zaštita. Najviše je Afganistanaca, Iranaca i Iračana.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • ObrenM:

    Svako malo zahvaljujuci prometnim nezgodama sazna se za desetke ilegalnih migranata.Njihov broj u Hrvatskoj je vec za veliku zabrinutost.U nekim mjestima se formirajujl mjesne straze zbog zivotne sigurnosti zitelja.O kriminalu koji oni rade u kucama bez nazocnih stanara ne smije ... prikaži još! se pisati po diktatu Brisela i Angele.Na tom tragu su lazne tjesiteljske izjave naseg Vrhovnika i "pobocnika" Bozinovica.

  • Deleted user:

    Ovi međimurci su nesposobni čak i za švercanje migranata, nije ni čudo da je prosjek plaća županije 3000 kn....