Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gomilaju se neriješeni slučajevi
Povratak na članak

Nezadovoljni ste presudom Županijskog suda? Na pravorijek Vrhovnog suda mogli biste čekati dulje od 2,5 godine

Vrhovni sud posljednji dan prošle godine imao je 18.227 neriješenih predmeta, najviše u proteklih pet godina. Ima najnižu stopu rješavanja predmeta – 72,8%

Komentari 14

MX
Mister X
21:42 15.04.2016.

Nezadovoljni ste presudom Županijskog suda? Na pravorijek Vrhovnog suda mogli biste čekati dulje od 2,5 godine; tj kao ja nekih 13 godna ! Samo da podsjetim nai vne siromahe "građane" ne seljake ljude koji misle , nadaju se očekuju vjerujuju da sudovi sudi u RH: pravedno = pošteno ... Ako je tako zašto do vrhnoga - boga-suda ?????? Sudovi sude po "zakonu" RH... .A to vam je isto kao morate zemlju obrađivati a ja vam dam motiku bez drške i traktor bez volana ............................. Hallooo razumijete vrhovni pa zar ovi niskotlačni uskotračni nisu sudovi, ne poznaju zakone pravdu ?????

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:33 15.04.2016.

lakse je s bezbol palicom uletit u komunisticko gnjezdo zvano sud ..ehheheh

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:49 15.04.2016.

Naše sudstvo je korumpirano...

VL
JK
ja-kan
22:03 15.04.2016.

Jedno od rješenja bi moglo biti i apsolutna zabrana sucima Vrhovnog suda da bilo što drugo rade osim suđenja tj. ne bi smjeli držati predavanja, seminare, ispite i sl. Druga stvar mogla bi biti ograničenje mandata sucima Vrhovnog suda na recimo 8 godina.

VL
C0
cos 01
23:01 15.04.2016.

Ovo je dobro, trebali bi ćekati 2,5 godina. Sada se ćeka oko desetak godina a još se usporava.Forsiraju se nagodbe koje uvijek odgovaraju močnijima.Ovo nije država , ovo je cirkus.

VL
BO
boovuu
10:28 16.04.2016.

Ministarstvo smatra i da je nužno izmijeniti važeće kriterije za ocjenjivanje sudaca kako bi se osiguralo objektivnije praćenje njihova rada, ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- najuspješniji kriterij za ocijenu rada sudac bio bi da svaki sudac dobije kaznene bodove za predmet koji mu se se vrati na ponovni postupak. zbrojem kaznenih bodova tjekom godine umanjuje mu se plaća u idućoj godini. isto bi trebalo uvesti i za predsjednike sudskog vječa u višim sudovima.

VL
MX
Mister X
21:46 15.04.2016.

Tko nije sa sudom imao posla a oštečen je financiski i nada se dobiti svoj novac sud je dobar skupa sa odvjetnicima da kazni toga do zla boga ! Pitajte one Hrvate koji su več tražili pomoć u RH... pravosuđauđa kako su prošli od kriminalaca a kako od sudaca da bi shavatili razliku !!!!

VL
IS
ivan.s.simenic
17:03 16.04.2016.

Ispostava Osječkog općinskog suda u Valpovu držala je 6 mjeseci u konkretnom slučaju žalbu po Rješenju svoga suca da bi je u desetom mjesecu proslijedili nadležnom Županijskom sudu Osijek, koji rješenje do današnjeg dana nije donio odnosno po istoj žalbi postupio.Ovo vam je činjenična istina za Valpovo i Osijek. Kome se žaliti ??

VL
DO
doktorica
09:05 16.04.2016.

zato nam i je tako

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:44 15.04.2016.

potpisi PETICIJU unutar EU "necu placat POREZE" peticiju je potpisalo vec 7.8 Mio.gradjana EU-e...

VL
Avatar deziderij
deziderij
10:37 16.04.2016.

Pa to je Vrhovni sud hrvatskog krivosuđa. To je vrh sveg mogućeg jada. Teško onome ili onima koji uđu u ralje ove aždaje. Neće čekati samo dvije i pol godine nego, lako moguće i vjerojatno, nikada doćekati - pogotovu pravednu presudu. Na žalost, ovo nije još ni P od pravne, niti D od države a kamo li pravedne.

VL
SS
simpatican.simpa
11:09 16.04.2016.

Riješenje pravosuđa je jako jednostavno i odmah se vidi gdje je problem, samo što ga se ne želi rješiti jer suci sami sebe štite od korupcije, nesposbnosti, bahatos, a sve to plaća mali čovjek. Ako suci moraju poštivati Zakon, štoto se desi s istim sucima koji namjerno krše ? Evidentna je šhema, korupcijska pravosudna hobotnica na sudovima, pogotovo općinskim i dobrim dijelom i na županijskim, zajedno s odvjetnicima gdje ekipa ubire 'keš' nagrade prilikom namještanja i pogodovanja. Postoje bezbroj primjera korupcije na sudovima, gdje sudac namjerno krši Zakon RH, i onda za banalni Zakon, onaj tko je jako uporan, ima love da dođe do Vrhovnog suda i koji onda ili opet vracaju na pocetak sudenja. Sto se desava s takvim sucima, da li je tko dobio otkaz.. Definitivno treba VELIKE promjene na sudovima,i to o glavama odnosno napraviti VELIKE cistke, sve nesposbne i korumpirane maknuti,a ne da se skrivaju svojim pokvarenim imunitetima. Dok ne bude jedan sudac zavrsio u buksi zbog krsenja Zakona, kao sto ostali nema reforme, napretka u lijepoj nasi. Suci su najveci neprijatelji hrvatskog naroda, unistili, devastirali lijepu nasu. Mislim da će trebat još jedna velika borba , obračunun s korupcijomi krimiinalom u pravosuđu, jednostavno pitanje ili MI ili ONI

VL
I1
ing-12345
06:05 16.04.2016.

No suci Vrhovnog suda imaju vremena svaki mjesec raditi sa strane i zarađivati mase honorare.

VL
MX
Mister X
21:50 15.04.2016.

Dali je ljudima jasno zašto se pravi kriminalci ne osuđuju ? Zamislite da ih sve danas pohvataju i zatvore kako spada i kako bi bilo pravedno . Prvo 30% nas nema na slobodi ... Dudovi policijai mnogi drugi uredi svii na burzu rada i posla nema idučih 5-6 godina , ili duje za nikoga od njih .. Kome bi to odgovaralo ????????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.