Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za Pelješki most natječu se kineski i austrijski konzorciji, a to s tugom u očima gledaju Sanader i Kalmeta

Poznato je da hrvatsko pravosuđe radi sporo, međutim, u slučaju Ladić protiv Dinama, sve se odvijalo filmskom brzinom
16. rujna 2017. u 11:23 20 komentara 7509 prikaza
Pelješki most
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

SUBOTA, 9.9.

Nema tome davno, prije 4 godine, dok se u javnosti vodila ležerna polemika oko uvođenja ćirilice u Vukovaru, Torcida i Boysi svoje su protivljenje izražavali transparentima na tribinama. Svake ih se godine može vidjeti u Vukovaru i na Dan sjećanja. Bili su i danas tamo. Samo, danas su se tukli. I palili bakljama. U centru grada. Na mostu nazvanom po dečku koji je svoj život dao za njihovu slobodu, Jeanu Nicolieru. Dvojica su završila na previjanju, uhićeno ih je 6-oro. Da, bio je ovo jako, jako tužan dan u Vukovaru.

Milan Bandić TJEDNI PREGLED Ivo Lola nije sam, poručuje Milan Bandić

NEDJELJA, 10.9.

Nevjerojatno je koliko imamo dobru košarkašku reprezentaciju. Bogdanović i Šarić, čovječe! Ne može nam nitko ništa, jači smo od... Oprostite, to je pjesma iz jednog drugog sporta. Uglavnom, jaki smo i ovoga puta idemo po medalju, ma što medalju, idemo do kraja, samo da nam se malo otvori... Ovako smo se bodrili i nasjedali na novinarsku euforiju i na ovom EP-u. Ostatak znate. Kao i mnogo puta do sada, uslijedila je prva jača utakmica, neobjašnjiv pad i povratak kući. I još nam sudba kleta servira finale Slovenija – Srbija.

PONEDJELJAK, 11.9.

Danima smo prikovani za male ekrane. Što je s Irmom? Dokle je došla? Brani li se Miami? Ajme nama, jadna Barbuda... I normalno, dok mi čekamo Irmu, pod nosom nam poplavi Zadar! Pod vodom pola grada, pod Vodom Nin, Sali na Dugom otoku, Zadarska županija pliva... Odmah su se tamo nacrtali i predsjenica pod maskirnim kišobranom i premijer i ministri. Dok oni pomažu u Zadru, poplava na još dva mjesta. Voda na HRT-u odnijela Hrvatsku uživo, a u SDP-u oluja zvana “Velimir” zamalo posvađala cijelu stranku. Moć prirode je nevjerojatna.

UTORAK, 12.9.

Svaka čast prirodi i njenoj moći, ali Zadrane zanima tko je, osim nje, odgovoran za poplavu? Izgleda da Srbi ovoga puta nisu, ali netko izgleda jest kriv što je potok Ričina potopio grad. Pogledi su uprti u Hrvatske vode, jedno od omiljenih staništa političkih uhljeba, koje su prije 4 godine naručile projekt uređenja Ričine. Ali, ne može se reći da tamo ne rade ništa. Evo, baš ovih dana opet zapošljavaju, između ostalog, traže osobu za kopiranje dokumenata. Neka požure. Izgleda da direktor još nije dobio kopiju tog projekta.

SRIJEDA, 13.9.

Poznato je da hrvatsko pravosuđe radi sporo, međutim, u slučaju Ladić protiv Dinama, sve se odvijalo filmskom brzinom. Tek je 15 godina prošlo od tužbe i Ladić je dobio svojih 7,5 milijuna kuna, zbog čega je Dinamov račun blokiran. Bio je to povod za obraćanje posebnog Zdravka Mamića, koji je u kraćim crtama, oko sat vremena, pričao o moralu u hrvatskom društvu i svojim sudskim postupcima. O tome gdje su nestali milijuni iz Dinama, nije bilo riječi. To ćemo, ufamo se, saznati nakon jednog drugog postupka.

ČETVRTAK, 14.9.

Nema kraja derbiju Hrvatske i Slovenije. Balašević je svojevremeno pjevao o brkatim generalima koji su znali “jedino da viču – pali!” Mi nemamo brkate generale, ali imamo člana Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice RH admirala Davora Domazeta Lošu, koji Slovencima poručuje kako bi “hrvatski pješaci za dva dana mogu biti u Ljubljani”. S druge strane, slovenske provokacije se nastavljaju. Njihovi košarkaši namjerno žele postati prvaci Europe, samo da bi naše ispadanje bilo bolnije. Pa dobro fantje, dokle?

PETAK, 15.9.

Zbog izjave o mogućnosti dvodnevne šetnje HV-a do Ljubljane predsjednica razriješila Lošu! Možda će i nju sada proglasiti akterom determiniranog kaosa... Za to vrijeme, stiže jedna tužna vijest. Za gradnju pelješkog mosta natječu se kineski, austrijski i talijansko-turski konzorciji. Iz prikrajka, s tugom u očima, sve to promatra opravdano odsutni Ivo Sanader, pa i Božidar Kalmeta, a da o neimarima iz Sklad-gradnje i drugih naših tvrtki koje su se istaknule prilikom gradnje autoceste i ne pričamo. Moj Plenki, ne znaš ti kako se to radi...

Josip Broz Tito Tjedni pregled 'Nijemci su nudili 100 000 maraka za Titovu glavu, pa ništa' Zdravko Mamić TJEDNI PREGLED Običaj je hrvatske policije da osjetljivi atentati ostaju neriješeni. Nadamo se da će ovoga puta biti drugačije Dubrovnik TJEDNI PREGLED Dubrovnik puca po šavovima! Turistički radnici se hvataju za glavu
 • emojmile:

  DRZAVA zeli povezati dva svoja kraja. Drzava je dobila novce od EU. Drzava treba naci u vlastitoj Drzavi resurse koji ce graditi most. Drzava ne moze gledati umiruce graditeljsko školovane inženjere koji su na burzi i davati posao kini ili nekom petom.

 • Avatar Django
  Django:

  Uporno nam se nameće kako ovdje netko pati što finale u košarci igraju Sr i Slo, to je napomenuto čak dva puta. To je većini od nas tako bitno kao da igraju Tung i Rua. Ni malo. A što se ... prikaži još! mosta tiče, neki zlurado smatraju kako je bolje da naše novce iz EU fondova poberu Kinezi ili Austrijanci nego da zarađuju naše tvrtke, zar ne? Bljutavo.

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Da se i Arapi takmice, Muslimanima bi bilo vrlo drago zbog mosta.