Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO AKO VLADA PREDLOŽI KRAJNJU MJERU
Povratak na članak

Obvezno cijepljenje mogle bi podržati dvije trećine Sabora

Klub SDP-a složio bi se u vezi s potporom Vlade za uvođenje obveznog cijepljenja, ali uz napomenu kako je za to nužan što širi konsenzus

Komentari 212

DU
Deleted user
07:05 12.07.2021.

U tu računicu ste zaboravili narod.Oko 2,5 mil se ne želi cjepiti.Znači pripremajte vojsku i policiju.Dok je cjepivo eksperimentalno i dok ne preuzmete odgovornost ništa od toga.

VL
DQ
Dq
07:15 12.07.2021.

Obaveznim cijepljenjem , režim preuzima odgovornost za nuspojave i tužbe koje zbog toga slijede. Ili.... izglasaju promjene ustava i ostalih zakona , tak da se legalizira postojeća covid diktatura raznih stožera.

VL
MK
mksdk
07:20 12.07.2021.

Političari za prisilno cijepljenje, a izumitelj mRNA vakcine protiv cijepljenja

VL
Avatar southman
southman
07:16 12.07.2021.

Ništa od toga.

VL
RE
redo
08:08 12.07.2021.

Vrijeđate me kada me nazivate antivakserom. Antivakser (ili bolje reći protivnik cijepljenja), jest osoba koja odbija bilo kakvo cjepilo, bilo za sebe ili za svoju djecu. Eto naprimjer, ja sam se cjepio, kao i svoje dvoje djece, sa svim cjepivimaa po planu cijepljenja i to nisam dovodio u pitanje. Ja nisam antivakser ako se ne želim cijepiti eksperimentalnom terapijom koja se pogrešno naziva cjepivom, terapijom koja ima statut "Emergency Use Authorization". Ja ne želim biti eksperiment. A pitati ću vas, tzv . vaksere kada vam budu prisilno cijepiti vaše dijete, dječaka ili djevojčicu, a da još nisu završeni eksperimenti utjecaja cjepiva na reprodukciju niti na miševima! Sama ta činjenica dovoljna je da se barem zamislite. Pustite ljude da sami odlučuju o svom životu. Ako si ga imamo pravo oduzeti, ako svjesno pristajemo pušiti dvije kutije cigareta na dan znajući kako puđenje izaziva 98 % karcinoma pluća (kako se zovu oni koji u to ne vjeruju), onda imam pravo odlučiti hoću li se liječiti ili ne. Ako je cjepivo djelotnorno i ako štiti onoga tko ga je primio (pogledaj primjer Izraela pa će ti sve biti jasno), u čemu je problem??!! Cijeli se i siguran si. Pusti mene na miru. Ako obolim i umrem, moj život, moja odluka.

VL
MI
Mirko1977
07:26 12.07.2021.

Sada kada dođe jesen nahebali smo ćim poćnu lagane prehlade i gripe al će kovid (gripa) skočiti u nebesa popraćeni medijima a kako mi nenasjedamo na taj igrokaz trebati će izmisliti novi virus da nas potakne na cijepljenje koji će biti još strašniji od ovog "delta soja😂" zanima me ime novog soja u glavnom biti će još stršniji buaaaaaa🤩🤩🤩

VL
DU
Deleted user
07:32 12.07.2021.

Prije donošenja odluke o obaveznom cijepljenju cjepivima koji su još u fazi ispitivanja svakako naši zastupnici i ostali trebali bi pročitati Nirnberški kodeks: - izvadak glasi: Međunarodni kazneni sud je danas stalna ustanova, osnovana na temelju Rimskog statuta koji jeje stupio na snagu 1. srpnja 2002. godine. Sud je ovlašten, sukladno Statutu, izvršavati svoju sudbenost nad osobama za najteža kaznena djela od međunarodnog značaja. Sjedište suda je u Den Haagu. Za Hrvatsku i njezine građane od ogromne je važnosti odluka Hrvatskog sabora od 28. ožujka 2001. godine kada je proglašen Zakon o potvrđivanju Rimskog statuta međunarodnog kaznenog suda. Statut suda primjenjuje se jednako na sve osobe bez razlike na dužnost koju obnašaju, uključujući šefove država ili vlada, članove vlade ili parlamenta. Imuniteti ili posebna postupovna pravila povezana sa službenim svojstvom neke osobe, bilo na osnovi nacionalnog ili međunarodnog prava, ne predstavljaju smetnju za uspostavu nadležnosti Suda nad takvom osobom. Tužitelj pokreće postupak na poticaj neke od država članica, Vijeća sigurnosti UN-a ili po vlastitoj inicijativi.

VL
Avatar DeletedUser
DeletedUser
08:28 12.07.2021.

Ako dođe do ovoga, svi mi koji smo protiv nametanja takve obveze umjesto pisanja po portalima trebali bi se nacrtati na Markovom trgu.

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
07:07 12.07.2021.

Cjepivo je eksperimentalno i nikako ne može biti obavezno. To bi bilo kršenje ljudskih prava . Španjolski znanstvenici su ispitali sastav cjepiva. 99% grafen oksid. Užas

VL
LO
Lolita3
07:53 12.07.2021.

Prisilne medicinske eksperimente na ljudima je radio samo dr. Mengele u Aušvicu. Posebno je uživao eksperimentirati na djeci, blizancima itd. Da li to propagirate za Hrvatsku?

VL
NN
nikola.nikola50@hootmail.com
07:36 12.07.2021.

Narod ce reci svoje, veliko NE, ljjdi se cijepili i opet oboljeli, vecini na tom mjestu stoji kuna, ona politicka epidemiologinja markoticka rece da treba pet godina da se nadje cjepivo, a sada zagovara da je sigurno nakon nepune godine, fajzer bi da proda svoje smece cijepio treci put, to je svjetska globalizacija i od tog cjepiva bumo crkavali polagano godinama a da nece priznati takozvana struka, zato MISLI NA SEBE I NE CIJEPI SE

VL
Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 272
OEF - Adminov neuspjeh br. 272
08:39 12.07.2021.

Haha.. dobra fora... još jedan spin ne bi li se zastrašili oni koji se ne cijepe.. Plenković dobro zna da bi proglašenjem obaveznog cijepljenja stavio vlastitu g. na panj.. jer onda postavlja i formalnu osnovu za tužbe za apsolutno svee što se kao posljedica tog cjepiva može pojaviti. Zaboravite na to, a što se tiče zabrana i ograničenja - dok god je necijepljenih bitno više od cijepljenih (a jest i ostat će), sve to su samo mokri snovi... konačni score će biti cca 40-ak posto ukupne populacije cijepljeno, ostali ne. A kad ovima što su se cijepili u prvom valu istekne potvrda za 7 mjeseci, više od pola njih se neće drugi puta cijepiti.. i ode cijela kampanja u bananu... zna to Plenkovich jako dobro.. zato i bacaju spinove ne bi li nagovorili one strašljive i naivne.. .ne bu išlo. OTPOR I BOJKOT !!!

VL
MM
Mr.M
08:40 12.07.2021.

Mediji očito pozivaju političare da uvedu obavezno cijepljenje...Koji vam je ovo članak po redu?

VL
Avatar Drago2603
Drago2603
08:52 12.07.2021.

I sami saborski zastupnici krše Ustav takovom odlukom ako je bude.

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
08:11 12.07.2021.

Savjetovao bi svim saborskim zastupnicima da pročitaju Nirnberški kodeks prije nego dignu ručicu za ovakvo nešto. Moglo bi ih se ticati u perspektivi.

VL
BE
Bellybutton
07:14 12.07.2021.

Isto se mogla zadržat ova ideja za sebe

VL
Avatar Bježobrz
Bježobrz
08:26 12.07.2021.

Ne valja se sa narodom zajebavat.

VL
Avatar B.Geserit
B.Geserit
09:04 12.07.2021.

Ahahaha Pa zar tako "braćo Saboraši"?! Zar ne vrijedi ona Moje tijelo-moj izbor!? Zar smo došli do tud da je ubojstvo djeteta - stvar izbora. A cijepivo, neprovjereno- obavezno?!

VL
SW
Swing
10:30 12.07.2021.

Ovim se samo potvrđuje kako su tzv. "ljevica" i "desnica" samo igrokaz za javnost, i od 90-ih do danas se vodi politika "zavadi pa vladaj" gdje politička elita sociopata malo po malo rasprodaje našu imovinu i osiromašuje većinu uvodeći ih u neotplative dugove, dok sebe i svoju djecu osiguravaju za sljedeća pokoljenja. Sljedeći korak je, više to niti ne kriju, cijepiti djecu koja nikada i po nijednoj statistici nisu bila ugrožena skupina. Cijelo to vrijeme, nikada, ali baš nikada nismo imali priliku čuti suprotstavljene strane eksperata po pitanju ove "pandemije". Jedino što imamo je jednosmjerna propaganda i ispiranje mozgova. A iako se malo po malo ostvaruje sve ono što su "teoretičari zavjere" tvrdili još davno, i dalje pojedinci zbog svoje taštine nisu spremni priznati kako su u krivu i radije će ići osobnim napadima i vrijeđanjima na "antivaksere" nego da malo sjednu i razmisle o argumentima koje iznose cenzurirani svjetski eksperti.

VL
DU
Deleted user
07:57 12.07.2021.

Tko donese takvu odluku ili digne ruku za takvu odluku može se pozdraviti s političkim životom. Nemate vi petljete za takvu odluku.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.