Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zmajlović:

Za obnovu kuća stiglo 12.000 zahtjeva građana

Mihael Zmajlović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.07.2015.
u 20:01

Poslovima za domaće građevinske tvrtke i obrtnike angažirane na obnovi fasada, postavljanju stolarije, solara...

U dva i pol mjeseca Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti primio je 11.851 zahtjev za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Odobreno je već sufinanciranje obnove za 2498 kuća, što je više nego cijele lanjske godine, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 185 milijuna kuna, od čega 123 milijuna kuna izdvaja Fond, kazao je jučer ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Ivancu. Prosječno sufinanciranje po kući iznosi 50.000 kuna.

Poslovima za domaće građevinske tvrtke i obrtnike angažirane na obnovi fasada, postavljanju stolarije, solara... potiče se gospodarstvo i stvaraju preduvjeti za zelena radna mjesta, kojih je, prema Zmajlovićevim tvrdnjama, u njegovu mandatu stvoreno već 11.000. Uz to se čuva okoliš te smanjuju troškovi režija.

>>Pogledajte kako se Zmajlović snašao u Baraćevim špiljama: 'Nikada to nisam radio!'

>>'Sve trgovine veće od 400 kvadrata morat će prikupljati otpadni tekstil'

Komentara 9

Avatar petrolio
petrolio
22:10 21.07.2015.

tako je i grčka dijelila novac na sve strane...pa bankrotirala! crveni nas vode u grčki scenarij!!!

SA
Sampei
22:12 21.07.2015.

SDP nas harači s najvišim PDV-om u eu i onda dijeli mrvice glumeći dobrotvore! dosta je vaših laži drugovi!

Avatar mirica19
mirica19
09:35 22.07.2015.

Da, baš i postoji razlog da se Vladi zahvali...područja posebne državne skrbi imaju priznanje troškova u 80postotnoj vrijednosti, dok se nama 'normalnima' priznaje svega 30 posto...mislim da danas jedino Zagreb ne spada u područje posebne državne skrbi, svima ostalima je itekako potrebna pomoć!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije