Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan grada

Za Nikolinje zazvonilo zvono u ljepotici, novoj školi u Podgori

'06.12.2010. Festivalska dvorana, Krapina - Obiljezavanje dana Grada Krapine. Dodjela povelja i plaketa. Dobitnici plaketa su Marina Krpan Smiljanec (ravnateljica Gradske knjiznice) i Franjo Cerovec.
'Matija Topolovec/PIXSELL'
06.12.2010.
u 17:33

Djetetu njegov grad Krapina nudi cjeloviti sustav brige: od vrtića, gimnazije do visoke škole, naglasio je gradonačelnik Josip Horvat

Sveti Nikola, zaštitnik grada Krapine, najmlađim je Krapincima donio vrijedan dar – novu zgradu Područne škole u Podgori, koja je jučer svečano otvorena u sklopu Dana grada i župe.

"Sve na svijetu"

Na simboličan ju je način, zvonjavom starinskim zvonom, otvorio potpredsjednik Sabora i počasni građanin Krapine Ivan Jarnjak. Nova škola veliki je događaj za cijelo ovo područje i grad. Škola koju polazi 48 djece od prvog do četvrtog razreda ima četiri učionice opremljene najsuvremenijom opremom za rad i učenje u jednosmjenskoj nastavi. Koliko djeci znači nova škola, može se zaključiti iz odgovora Tina Tušeka, učenika četvrtog razreda, koji je odgovorio da mu "to znači sve na svijetu".

Ministarstvo znanosti i Grad Krapina za gradnju ove školske ljepotice, kako su zgradu već nazvali, izdvojili su 2,3 milijuna kuna, a Ministarstvo je dodatno izdvojilo novac i za opremanje škole. Zgradu je prema projektu Milivoja Mikše sagradila Geo oprema Ciglenečki.

– Osim ove ljepotice u kojoj će nova znanja stjecati brojne generacije, Grad je puno pozornosti posvetio i uređivanju drugih škola. Uređena je zgrada u Škarićevu, slijede obnova i dogradnja nekih područnih škola i, šećer na kraju, gradnja najsuvremenije školske zgrade u Hrvatskoj – OŠ Ljudevita Gaja. Djetetu njegov grad Krapina nudi cijeli sustav brige: od vrtića, gimnazije do visoke škole – istaknuo je Josip Horvat, gradonačelnik Krapine.

Proslava Dana grada nastavljena je u Festivalskoj dvorani, gdje je prikazan novi film o Krapini i njezinim gospodarskim, kulturnim i turističkim vrednotama.

– Nećemo stati s ulaganjima, imamo viziju i pripremljene nove projekte – rekao je Horvat.

Priznanja grada

Uručena su i priznanja grada. Plaketa grada dodijeljena je Gradskoj knjižnici Krapine i Franji Cerovcu za izniman doprinos u radu vatrogastva, a povelje su dobili dobrovoljni darivatelji krvi Stjepan Kralj, Vladimir Starovreški i Mirko Gretić, Ivica Hršak za očuvanje i promociju stare loze krapinske bjeline, Ivica Cerovečki za doprinos gospodarstvu te Zlatko Vitez za promociju kajkavštine, koji je i zahvalio uime nagrađenih.

Svečano misno slavlje u crkvi sv. Nikole Biskupa vodio je Zlatko Koren, rektor svetišta Majke Božje Bistričke. Mališane u svim dječjim vrtića na području grada posjetio je sv. Nikola i donio im pregršt slatkih darova, a kako je Krapina nedavno dobila i status grada prijatelja djece, u organizaciji Društva Naša djeca iz Krapine jučer su u Krapini počele Dječje prosinačke svečanosti.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
19:08 07.12.2010.

Da li je, osim političara na otvorenju bio i ravnatelj s učiteljima?

MM
mmmmm
21:45 07.12.2010.

Ravnatelj, ako nije bio, imat će sliku slavodobitnika. A ako je bio, mogao je stati uz, npr. gradonačelnika. Ipak je to njegova škola. A djeca, ma dajte molim vas. Imaju školu. Oni su važni, procijenio je novinar. Fotografije djece, reći će, ne smijemo stavljati bez odobrenja roditelja/staratelja...

VI
Vilina
13:46 08.12.2010.

Mogla su se napisati dva odvojena članka.... a di su slike te škole?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije