Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Imigrante iz Hrvatske prevozili za 500-2000 eura

Zainteresirane imigrante tražili su u prihvatilištima Porin i Ježevo.
26. rujna 2015. u 15:20 25 komentara 10173 prikaza
policija
Foto: Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ovisno o tome koliko bi osoba prevezli u jednoj "turi", tarifa trojice Hrvata (62, 36, 76), dvojice Slovenaca (36, 26) i jednog državljanina BiH (44) za ilegalan prijevoz imigranata iz Hrvatske iznosila je između 500 i 2000 eura. Na taj način uspješno su zarađivali od 23. lipnja, sve do jučer, kada ih je uhvatila zagrebačka policija u suradnji s PNUSKOK-om i USKOK-om. Njih šestorica bili su dio dobro organiziranog zločinačkog udruženja koje se sumnjiči za kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH.

Zainteresirane imigrante tražili su u prihvatilištima Porin i Ježevo. Nakon dogovorenog iznosa, prvookrivljeni je preuzimao imigrante, a drugookrivljeni ih je prevozio do Žumberka. Tamo su ih dočekivala druga dvojica muškaraca koji su ih izvan legalnih graničnih prijelaza prevozili u Sloveniju. Tamo ih je preuzimao četvrtookrivljeni i dalje prosljeđivao vozačima koji su 20 imigranata u sedam navrata prevezli do krajnjih destinacija – Njemačke i Italije.

Među strancima koje su prevozili bio je jedan državljanin BiH, dok su ostali državljani Bangladeša i Afganistana.USKOK je nakon uhićenja za trojicu Hrvata tražio određivanje istražnog zatvora. Prijeti im do pet godina zatvora. Kako neslužbeno doznajemo, 62-godišnji i 36-godišnji Hrvat od ranije su poznati policiji, dok je najstarijem među njima, 76-godišnjaku ovo prva mrlja u dosjeu.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Bajakovo i Tovarnik otvoreni za sav promet, prvih 300 izbjeglica pušteno na Horgoš

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • BANZO:

    A kad će biti privedeni članovi ove vlade koji su ilegalno preveli oko 70 tisuća stranih osoba kroz Hrvatsku do Slovenije i Mađarske.

  • Deleted user:

    Ne vidim što su oni to krivo radili. Prevoženje migranata autobusima gledamo svaki dan na televiziji. Vlada RH ih prevozi besplatno, odnosno to mi plaćamo iz PDV-a i drugih nameta. Ova "zločinačka udruga" je samo pomagala humanitrcima, problem je što ... prikaži još! su vožnje naplatili, ali to je logično, imali su troškove za benzin i sl.

  • dr_max:

    Kad već kilava Vlada neće, ima tko hoće, ekipa šibaj te ekonomske migrante dalje, love imaju pa nek plate.