Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Za nasilje nad bakom unuka kažnjena s 1500 kuna: 'Mrcino stara smrdljiva'

Unuka je navela da već desetak godina ne živi s roditeljima jer s njima nije u dobrim odnosima. Radila je godinama u Austriji, a kad se vratila, otišla je živjeti k baki
24. siječnja 2020. u 16:02 5 komentara 5009 prikaza
Ilustracija
Foto: Getty Images

Općinski sud u Varaždinu kaznio je s 1500 kuna unuku koja je maltretirala svoju 75-godišnju baku. Potkraj listopada prošle godine oko 19.30 sati počinila je, prema ocjeni suda, psihičko i tjelesno nasilje prema baki na koju je, pod vidnim utjecajem alkohola, vikala i galamila, nižući uvrede poput "mrcina stara smrdljiva, j..o ti pas mater staru!".

Ilustracija NIJE MU PRVI PUT Udruga kreće u borbu za oduzimanje psa od 83-godišnjeg zlostavljača

Potom joj je bacila torbu u glavu jer je baka prigovorila zbog izlaska iz kuće u akoholiziranom stanju. Idući dan 34-godišnjakinja unuka je nastavila s psihičkim nasiljem i pijana vikala: "Ništa ne radiš! Koji k...c budem tu s tobom?!" Netko je pozvao policiju koja ju je uhitila i izmjerila 3,47 promila alkohola u krvi. U novčanu kaznu uračunava joj se vrijeme koje je provela uhićena u policijskoj postaji od 1. studenog 2019. od 18 sati do 2. studenog 2019. do 11.30 sati kao dva dana zatvora, a kako jedan dan zatvora iznosi 300 kuna novčane kazne, preostaje joj za platiti 900 kuna.

Unuka je navela da već desetak godina ne živi s roditeljima jer s njima nije u dobrim odnosima. Radila je godinama u Austriji, a kad se vratila, otišla je živjeti k baki. Rekla je da su odnosi između njih dvije dobri i opovrgava da ju je maltretirala. No, tvrdi da ju baka zaključava u kuću i ne pušta van, govoreći joj da se ne smije družiti sa susjedima.

policija traži muškarca Mole za pomoć Prepoznajete li ovog muškarca? Policija ga traži zbog bludnih radnji

Baka je ispričala da je u mjesec dana unuka bila samo nekoliko dana trijezna. Kako je optuženica najavila da će se odmah iseliti iz kuće u kojoj živi s bakom, sud smatra da će se svrha kažnjavanja ispuniti izricanjem novčane kazne.

Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
  • ilijan:

    Treba tu unuku podvrgnuti liječenju

  • Kokoiduhovi:

    Baka je bedasta kaj ju je primila na stan. Kaj imaju dvije osobe skupa živjeti, a između njih je skoro 50 godina razlike? Ja bi ju van i fajront. Neka ju roditelji trpe. Sram ju može biti kaj tak stara ... prikaži još!ra sa 34 godine, već nema neki svoj stan. Ljenčuga i propalica

  • Zoolta:

    Djedovi i bake znaju biti opaki. Onomad onaj đed iz Splita tražio od unuke da mu ......