Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice prirodne nepogode

Za naknadu štete od tuče 54 milijuna kuna, ali ne i za automobile

Mještani još zbrajaju razmjere štete koju je tuča nanijela jučer u Velikom Bukovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
15.06.2022.
u 17:10

Sredstva su osigurana za pomoći za štete nastale na poljoprivredi, gospodarstvu, nerazvrstanim cestama, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini

Oko tisuća prijava štete uzrokovane olujnim nevremenom i tučom na području Grada Varaždina 25. svibnja zaprimljeno je u zakonskom roku. Gradsko povjerenstvo utvrdit će konačnu procjenu.

Za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na područjima Varaždinske, Međimurske, Krapinsko–zagorske, Koprivničko–križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za 2022. godinu Vlada je na sjednici 9. lipnja odobrila pomoć u ukupnom iznosu do 54 milijuna kuna za štete uzrokovane tučom u svibnju i lipnju, a konačna odluka o raspodjeli bit će donijeta na redovnoj sjednici Državnog povjerenstva krajem godine.

- Iz odluke je razvidno da će se sredstva raspodijeliti proporcionalno udjelu iznosa pomoći na razini pojedine županije u ukupnim zahtjevima županija, a sredstva su osigurana za pomoći za štete nastale na poljoprivredi, gospodarstvu, nerazvrstanim cestama, komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini. Vlada tom svojom odlukom nije obuhvatila štete na automobilima - kažu u Gradu Varaždinu koji će, najavljuje, u Registar šteta unijeti prijave svih oštećenika zaprimljene do 13. lipnja, bez obzira o kojoj vrsti imovine je riječ, i proslijediti je na daljnje rješavanje županijskom, odnosno državnom povjerenstvu.

VIDEO Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku, objavljene fotografije posljedica: 'Situacija je katastrofalna'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije