Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strašne posljedice nevremena

FOTO Snažna oluja poharala Zagorje: Padala tuča veličine lješnjaka, voda prodrla u kuće...

Nevrijeme u Zagorju
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.06.2022.
u 07:35

U mjestu Poznanovcu, općina Bedekovčina došlo je do plavljenja skladišta te dionice državne ceste D24, dok je u općini Marija Bistrica zaprimljena dojava o nanosu blata i šodera na državnoj cesti D29 od Laza Bistričkog prema Mariji Bistrici.

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je u ponedjeljak u večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava građana zbog prodora vode u kuće i naviranja oborinskih voda te palog drveća. Nevrijeme je zahvatilo djelove općina Bedekovčine, Gornje Stubice i Marije Bistrice. U mjestu Poznanovcu, općina Bedekovčina došlo je do plavljenja skladišta te dionice državne ceste D24, dok je u općini Marija Bistrica zaprimljena dojava o nanosu blata i šodera na državnoj cesti D29 od Laza Bistričkog prema Mariji Bistrici.

Vatrogasci su imali pune ruke posla. 

Također zbog olujnog nevremena Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je dojavu o poplavljenom podvožnjaku te nestanku struje u naselju Starigrad. Na području Zagrebačke županije, grada Zaprešića padala je tuča veličine lješnjaka.

Danas će biti pretežno ili djelomice sunčano, uz više oblaka ujutro još mjestimice malo kiše, uglavnom u gorju te na sjevernom Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima prijepodne u slabljenju, a poslijepodne će zapuhati sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 26, na Jadranu od 28 do 32 stupnja Celzijusvih.

HAK: Zbog jakog vjetra vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most

Zbog jakog vjetra vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski auto-klub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Hrvatskom primorju. Mogući su odroni.

Teretna vozila na graničnom prijelazu Batina/Bezdan na ulaz čekaju pola sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:30 14.06.2022.

Izgleda da će štete od prerasti štete od požara na Jadranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije