Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznuda generala

'Za milijun eura neću više pisati protiv Čermaka'

Ivan Čermak
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
10.03.2014.
u 21:11

Aleksandar Radović uhićen je dok je na crpki Vrata Jadrana kod Rijeke preuzimao 100.000 eura koje je po prijatelju poslao Čermak

Aleksandar Radović (75), pisac i aktivist, pravomoćno je odlukom zagrebačkog Županijskog suda osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude nad generalom Ivanom Čermakom 2011. Iznuda se događala od 28. rujna do 16. studenoga 2011. na području Zagreba, Opatije i Rijeke.

Radović se, prema presudi suca Zorislava Kaleba, koja je sada potvrđena, najprije susreo s Tomislavom Mičićem, inače umirovljenim pukovnikom HV-a, i zatražio da Čermaku prenese da je za iznos od milijun eura spreman povući kaznene prijave protiv njega i prestati ga javno optuživati da je ratni profiter govoreći mu da neće pristati na iznos manji od pola milijuna eura. Mičić je to prenio Čermaku, a Radović je nakon toga susreta u nekoliko navrata nazivao Mičića i požurivao realizaciju...

U studenom 2011. sastali su se u Opatiji u “Vili Vranješ”, gdje je Radović kazao Mičiću da je napisao knjigu o Čermaku kao o ratnom profiteru i da će ako dobije traženi novac prestati “kopati po tome i da može garantirati da nitko drugi neće kopati”, a da dovršenu knjigu neće izdati. Također je tada kazao i da će povući privatnu tužbu koju je podnio protiv Čermaka te da neće tužiteljstvu upućivati požurnice kaznenih prijava koje je podnio protiv Čermaka i da se već izdana knjiga koja govori o Čermaku kao o “ratnom profiteru koji se obogatio prodavanjem nafte Srbima za vrijeme Domovinskog rata” neće dalje prodavati. Čermak je u strahu dao 100.000 eura da ih preda Radoviću.

Mičić je s Radovićem dogovorio ponovni susret radi predaje novca. Susreli su se 16. studenoga 2011. na crpki Vrata Jadrana kod Rijeke, gdje je Radović od Mičića preuzeo novac. No, nakon primopredaje novca Radović je uhićen.

>> Čermak tužio branitelja jer je u knjizi tvrdio da je ratni profiter

Komentara 17

NE
neki
07:23 11.03.2014.

Kad čujem riječ aktivist moram na wc.

LI
ličkavučina
07:42 11.03.2014.

A hoće li murja ispitati od kuda Čermaku lova. Ovako ispada da malog lopova hapse a veliku lopinu čuvaju.

FL
florenz769
07:08 11.03.2014.

Tko ima, bez obzira kako je stekao, taj može i kupiti nevinost. Tko nema, "sam si je kriv" i teško njemu. Čudna smo mi to pravna država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije